Un nou centru de permanenţă, în Mazepa II (FOTO)

Un nou centru de permanenţă, în Mazepa II (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

În Mazepa II, în curtea Bisericii "Sfinţii Trei Ierarhi", de pe strada Ovidiu nr. 10-12, la demisolul clădirii Centrului Social Multifuncţional al parohiei, îşi va deschide porţile, în câteva luni, un nou centru de permanenţă. Propunerea a venit din partea preoţilor slujitori Lucian Petroaia şi Ionel Rotaru şi a membrilor Consiliului Parohial de la Biserica "Sfinţii Trei Ierarhi" şi a fost acceptată de aleşii locali.

"Cartierele Mazepa II şi Mazepa I sunt zone ale oraşului în care majoritatea populaţiei este îmbătrânită, creştinii care locuiesc aici (destul de departe de Spitalul de Urgenţă) având nevoie de instituţii medicale care să le asigure minimum de asistenţă. Propunerea noastră vine şi în întâmpinarea strategiei pe care o are Primăria municipiului Galaţi, de înfiinţare a unor centre medicale de permanenţă", se arată în scrisoarea de intenţie transmisă de Parohia "Sfinţii Trei Ierarhi" către Primărie. Documentul a ajuns pe mesele aleşilor, care au aprobat o hotărâre privind asocierea municipiului Galaţi cu Parohia "Sfinţii Trei Ierarhi" şi Serviciul de Asistenţă Medicală Galaţi, în vederea înfiinţării în comun a unui nou centru de permanenţă.

La dispoziţia comunităţii

Potrivit protocolului de asociere, Arhiepiscopia "Dunărea de Jos", Parohia "Sfinţii Trei Ierarhi", pune la dispoziţia comunităţii, fără plată, demisolul Centrului Social Multifuncţional. Clădirea, construită în curtea sfântului lăcaş, adăposteşte la mansardă un centru pentru tineri, la parter - cantina şi anexele ei, iar la demisol se află patru cabinete medicale, dotate cu mobilier specific, anexe şi grupuri sanitare.

"Mai sunt mici intervenţii de făcut. În maximum două luni, ar putea fi inaugurat noul centru de permanenţă din Mazepa II", a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Potrivit edilului, primul centru de permanenţă, deschis în septembrie 2017, în cartierul Micro 39, la parterul blocului J4, a devenit repede cunoscut, pentru serviciile medicale pe care le oferă. Dovadă sunt cei peste 2.200 de pacienţi, adulţi şi copii, care i-au trecut pragul până acum. "15 medici şi şapte asistenţi medicali stau la dispoziţia pacienţilor în fiecare zi, în intervalul orar 15.00 - 8.00, în zilele de weekend şi în cele declarate sărbători legale. Serviciile oferite vin în completarea programului cabinetelor medicilor de familie şi totodată degrevează secţiile de primiri urgenţe ale spitalelor", a declarat Ionuţ Pucheanu.

Următorul centru de permanenţă ar urma să fie deschis, tot anul acesta, în Valea Oraşului.

Citit 11754 ori Ultima modificare Joi, 29 Martie 2018 18:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.