Combinatul continuă dotarea Spitalului Judeţean

Combinatul continuă dotarea Spitalului Judeţean
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galați va derula și în acest an proiecte de dotare cu echipamente medicale de ultimă generație pentru Spitalul Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” din Galați, în continuarea celor lansate în anii trecuți, reiese dintr-un comunicat remis de companie. „Efortul nostru de înzestrare a Spitalului Județean cu echipamente medicale este unul multianual. În 2018, investiția noastră nu se va reduce și are același scop principal – sprijinirea îmbunătățirii calității actului medical”, a declarat Bogdan Grecu, directorul general al ArcelorMittal Galați. 

2018 este cel de-al şaselea an consecutiv în care combinatul achiziţionează şi donează echipamente medicale noi, de ultimă generaţie, celui mai mare spital din judeţ. De altfel, investiţiile combinatului în acest sens sunt doar în echipamente, nu în „pereţi şi termopane”, iar cumpărarea echipamentelor de către combinat se face numai în urma solicitărilor primite de la medicii de pe secţii.  

În 2017, ArcelorMittal Galaţi a achiziționat și a donat monitoare de funcții vitale, echipamente de ridicare a pacienților netransportabili, tărgi hidraulice, aparate EKG, mese de instrumentar cu reglaje hidraulice pe înălțime, seturi de microchirurgie, motoare chirurgicale pentru operații ortopedice și numeroase elemente de mobilier medical de specialitate. Aceste echipamente îmbunătățesc nu doar calitatea actului medical (prin trusele de microchirurgie), acuratețea datelor privind pacienții aflați sub supraveghere (prin monitoarele de funcții vitale), ci și condițiile de spitalizare pentru pacienți și cele de lucru pentru personalul medical. De aceste echipamente medicale au beneficiat secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă, Chirurgie Plastică și Reparatorie, Neurochirurgie, Ortopedie precum și Unitatea de Primire Urgențe.

Citit 4600 ori Ultima modificare Marți, 17 Iulie 2018 00:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.