Ce alimente sunt indicate pentru diabetici, pentru a ţine boala sub control

Ce alimente sunt indicate pentru diabetici, pentru a ţine boala sub control
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Dacă aveţi diabet, atunci puteţi şi chiar trebuie să mâncaţi alimente bogate în carbohidraţi. Cheia este să alegeţi porţiile potrivite şi acei carbohidraţi care să vă ajute să controlaţi nivelul zahărului în sânge Iată câteva exemple, în rândurile de mai jos.

Orezul brun conţine de trei ori mai multe fibre decât cel alb. Fibrele reduc viteza cu care carbohidraţii ajung în circuitul sanguin. Cantitatea indicată de orez brun este de o treime de cană. Se poate face o budincă din părţi egale de lapte şi orez brun, combinată cu afine uscate şi scorţişoară, acoperită şi lăsată peste noapte. De asemenea, lintea este recomandată, în "Ghidul alimentar american 2015-2020", ca o sursă bogată de proteine, potrivit rd.com. Şi asta dintr-un motiv foarte întemeiat, acela că nouă grame de proteine şi opt grame de fibre sunt conţinute într-o jumătate de cană de linte gătită, pe lângă potasiul care ajută circulaţa. Acest lucru este important pentru că multe persoane cu diabet au şi hipertensiune, pentru care iau medicamente. Lintea se poate prepara şi sub formă de salată: o jumătate de cană de linte fiartă, combinată cu bucăţi de mere sau de pere, afine uscate sau fructe hidratate cu oţet balsamic şi ulei de măsline.

Grijă deosebită la alimentele bogate în calciu

Trei sferturi de cană de iaurt grecesc simplu cu 2 la sută grăsime conţin şapte grame de carbohidraţi - cam jumătate din cantitatea unei felii de pâine - alături de nutrienţi esenţiali, precum proteine şi calciu. A avea calciu suficient este important pentru persoanele care suferă de diabet şi care sunt predispuse la a avea o densitate osoasă mai mică. Din trei sferturi de cană de iaurt grecesc simplu se poate prepara un parfait cu bucăţi de căpşuni şi migdale mărunţite. Afinele conţin de cinci ori mai mulţi antioxidanţi decât alte fructe de acelaşi tip - antioxidanţi care joacă un rol esenţial în controlul nivelului zahărului din sânge. Din trei sferturi de cană de afine proaspete sau decongelate se poate obţine un smoothie în combinaţie cu bucăţi de banană puse în blender împreună cu unt şi lapte de migdale.

Citit 2567 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Iulie 2018 00:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.