De ce este apa recomandată înainte de cafea sau ceai

De ce este apa recomandată înainte de cafea sau ceai
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Cafeaua şi ceaiul verde sunt două dintre cele mai populare băuturi. În ciuda efectelor benefice pe care le au asupra sănătăţii şi a capacităţii noastre de concentrare, cele două băutură pot avea şi o serie de efecte nedorite, mai ales dacă facem abuz. Medicii recomandă ca, înainte de a bea cafea sau ceai (verde sau negru - n.r ), să bem un pahar cu apă la temperatura camerei. Astfel, substanţele energizante ajunse în stomac sunt diluate, fapt ce scade riscul apariţiei unor simptome precum anxietatea, durerile de cap, senzaţia de leşin etc.

În plus, cafeaua are un nivel al pH-ului de 5, iar ceaiul de 6. Valoarea de pH a oricărei substanţe indică nivelul de aciditate, iar cafea şi ceaiul se încadrează, astfel, în gama acidă.

Ne putem confrunta cu reflux de acid gastric, care poate cauza afecţiuni precum gastrită, arsuri, ulcer, cancer de colon sau pot deteriora pereţii stomacului. Aşadar, apa băută înainte minimizează activitatea acidă care are loc în stomac, menţinându-ne astfel sănătoşi.

Citit 4251 ori Ultima modificare Duminică, 12 August 2018 16:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.