De ce să folosim uleiuri esenţiale

De ce să folosim uleiuri esenţiale
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Uleiurile esenţiale şi concentratele de arome naturale ale plantelor sunt un remediu excelent pentru relaxarea organismului, dar şi un ajutor naturist pentru migrene, dureri dentare, tulburări nervoase, digestive şi repiratorii.

Avantajul este că puteţi merge la SPA sau umple cada acasă, pentru o sesiune de relaxare. Uleiurile pot fi cumpărate în farmacii sau magazine specializate, care prezintă o gamă largă de substanţe naturale extrase din frunzele, lemnul şi florile plantelor. Pielea absoarbe foarte uşor uleiurile, prin ungere, frecţie sau masaj în zonele dureroase. Aromaterapia include şi administrarea uleiurilor pe cale respiratorie, prin aerosoli sau inhalaţii.

Somn sănătos

O persoană relaxată va avea parte de un somn bun. Uleiul de muşeţel, iasomie sau trandafir ajută să uiţi de stresul adunat în timpul zilei şi elimină oboseala. Starea de sănătate se va îmbunătăţi, va spori capacitatea de concentrare şi de memorare.

Acnee

Fie că aveţi probleme grave cu acneea, fie vă deranjează ocazional, uleiurile naturale sunt o soluţie bună pentru fiecare. Pe faţa spălată şi nemachiată se aplică ulei esenţial de muşcată, în cantităţi foarte mici, repetând acţiunea de două ori pe zi. La fel, vă poate ajuta amestecul de ulei de arbore de ceai, levănţică şi eucalipt. Deşi poate părea ciudat să vindeci pielea grasă cu ulei, acesta normalizează producţia de sebum, calmează pielea şi reduce iritaţiile.

Te scapă de durerile de cap

Aromaterapia este o bună soluţie când vine vorba despre dureri de cap care apar zilnic, Pastilele pentru calmarea migrenelor puternice pot fi înlocuite cu un masaj relaxant, ulei de mentă, eucalipt sau nucă de cocos. Mai mult, uleiurile esenţiale ajută la prevenirea depresiei şi evitarea tratamentelor medicamentoase.

Citit 1969 ori Ultima modificare Joi, 16 August 2018 01:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.