Investiţii în aparatură pentru Spitalul Clinic de Urgenţă din Galați

Investiţii în aparatură pentru Spitalul Clinic de Urgenţă din Galați
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Întrunit ieri în şedinţă extraordinară, Consiliul Judeţean Galaţi a aprobat, prin rectificare bugetară, investiţii în echipamente medicale în valoare de 7.226.000 de lei la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf.Apostol Andrei".

„Pe lângă investiţiile în infrastructura de sănătate, avem în derulare şi un plan de dotare a spitalelor din subordine cu aparatură medicală. Astfel, după ce în urmă cu aproximativ două luni am aprobat investiţii de peste 2,3 milioane de lei, am demarat procedurile pentru a achiziţiona echipamente medicale de peste 7,2 milioane lei pentru dotarea laboratorului de Radiologie, a Ambulatoriului de Specialitate şi a Compartimentului de Sterilizare”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi. Pe lista echipamentelor medicale se află două aparate de radiologie în valoare de peste 700.000 de euro, aparate medicale de ultimă generaţie care vor permite realizarea, vizualizarea şi prelucrarea digitală a imaginilor. În plus, noile echipamente oferă mai multe imagini anatomice într-o singură rotire, permit realizarea unor expuneri tridimensionale şi efectuarea unui număr mult mai mare de investigaţii. Pe lista echipamentelor medicale pentru care au fost demarate procedurile se mai află un ecograf doppler color 3D, două aparate de radiologie cu braţ mobil, un mamograf şi un modul de sterilizare complet echipat.

În ceea ce priveşte programul de dotare a Spitalului Clinic de Urgenţă "Sf. Ap. Andrei", demarat în luna iulie a acestui an, procedurile de achiziţie au fost finalizate, cu excepţia unui singur echipament medical pentru care licitaţia este încă în desfăşurare.

„Aşa cum am mai spus în nenumărate rânduri, atunci când vom găsi o sursă de finanţare cu fonduri europene, sau alta în afară de cea cu fonduri ale CJ, vom demara proceduri ca să putem atrage fonduri la Consiliul Judeţean pentru instituţiile din subordine. Pentru că s-a amânat depunerea unor proiecte retrospective, adică există bani necheltuiţi din exerciţiul financiar anterior, şi pentru că s-a prelungit cu încă o lună de zile perioada de depunere, iar Spitalul Clinic de Urgenţă a demarat procedură de achiziţie pentru aparatură medicală în valoare de 7,2 milioane lei, am luat proiectele, le-am băgat în acest program şi sperăm să primim şi finanţarea, pentru că e un proiect la nivel de regiune, în care toate spitalele din judeţele Galaţi, Constanţa, Brăila, Vrancea, Buzău care au făcut lucrări şi au achiziţionat aparatură din bugetul propriu au posibilitatea acum să le deconteze pe fonduri europene”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.  

Dacă se va reuşi decontarea din fonduri europene a celor 7,2 milioane de lei, banii vor merge strict pe aparatură pentru sănătate, „pentru că sănătatea este prioritate”, a mai spus Fotea, referindu-se la faptul că sunt încă multe secţii spitaliceşti unde se lucrează cu aparatură depăşită, veche chiar şi de zece ani.

Citit 2015 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Septembrie 2018 18:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.