Şansă pentru cuplurile care nu pot face copii

Şansă pentru cuplurile care nu pot face copii
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Infertilitatea este un fenomen din ce în ce mai răspândit pe planetă. Câteodată, motivele sunt strict medicale, mediul poluant şi stresant în care trăim, dar, de cealaltă parte, tot mai multe femei se axează pe viaţa profesională şi îşi doresc copii la vârste tot mai înaintate.

Tehnica de reproducere asistată este accesibilă cuplurilor care au împlinit doi ani de căsătorie şi nu pot concepe un copil pe cale naturală. În cadrul acestei tehnici, se porneşte de la simplu la complex; în prima faza se analizează şansele de a duce o sarcină normală, a doua soluţie este inseminarea, ultima soluţie fiind fertilizarea în vitro.

"De regulă, la cuplurile mai tinere, prima metodă folosită este cea simplă, şi anume monitorizarea ovariană. Cu alte cuvinte, monitorizăm pacientul pentru a stabili ziua ovulaţiei, în a doua sau a treia zi se fac investigaţiile untrasonografice, iar în funcţie de rezultate recomandăm reproducerea pe cale naturală. Această metodă se repetă de patru sau şase ori. Dacă după metoda simplă nu se obţine sarcina, atunci se trece la metoda mai complexă, şi anume inseminarea. Această metodă se referă mai mult la infertilitatea masculină, când mobilitatea şi numărul spermatozoizilor sunt mai reduse. Prin această metodă, speranţa de succes a sarcinii este de 20-22%, iar această se poate repeta de două ori. Dacă nici prin această metodă nu se obţine sarcina, ultima soluţie este fertilizarea în vitro. De altfel, FIV este metodă cea mai eficientă pentru toate grupele de pacienţi, rata de succes fiind de 50-60%. Această metodă presupune administrarea unui tratament injectabil în ovare, timp de o săptămână. După maturizarea ovocitelor, se trece la recoltarea lor sub anestezie. În acelaşi timp, prin metoda microinjecţiei, ovocitele sunt combinate cu spermă, iar din embrionii obţinuţi, unul sau doi - care sunt de cea mai bună calitate - sunt transferaţi mamei. La sfârşitul acestui tratament de 15 zile, rata de succes este de regulă de 50% pentru un embrion, iar dacă sunt transferaţi doi embrioni, rata de succes creşte până la 60%", explică doctorul Ayse Jane Ozcan, specialist în fertilizare in vitro la o reputată clinică din Istanbul.

(Articol realizat din surse online)

Citit 1815 ori Ultima modificare Marți, 18 Septembrie 2018 19:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.