Primul caz de gripă înregistrat la Galaţi

Primul caz de gripă înregistrat la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Temperaturile scăzute de afară, dar şi din multe case şi instituţii, le dau de furcă gălăţenilor de toate vârstele, care au ajuns cu miile la medic prezentând simptome ale infecţiilor respiratorii. Printre pacienţii bolnavi s-a numărat, în ultimele zile, şi o femeie de 54 de ani, diagnosticată cu gripă, aceasta fiind primul caz raportat în județ în prezentul sezon.

Cu mult mai devreme decât în alţi ani, în judeţul Galaţi a fost înregistrată prima infecţie cu virusul gripal. O femeie de 54 de ani, despre care medicii spun că nu se vaccinase, a fost diagnosticată cu gripă zilele trecute, ea fiind ţinută sub observaţie în Spitalul de Boli Infecţioase, unde urmează tratament specific. 

"Pentru această pacientă, am primit confirmarea că a fost diagnosticată cu gripă de tipul AH3. La nivelul judeţului Galaţi, în cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită a persoanelor la risc, au fost imunizate 20.885 persoane. În stocul Direcţiei de Sănătate Publică au mai rămas 15.535 doze de vaccin antigripal", a precizat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galați.

Explozie de viroze

Faţă de săptămâna precedentă, când fuseseră raportate de medicii de familie 2.499 de cazuri de infecţii respiratorii, în ultimele şapte zile de monitorizare cifrele au crescut simţitor, Astfel, potrivit datelor centralizate de DSP, în Galaţi există, oficial, 2.655 de persoane cu viroze, cei mai afectaţi fiind copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani. 911 îmbolnăviri au fost contabilizate la această categorie de vârstă. 86 dintre pacienţii diagnosticaţi cu viroze au fost în stare destul de gravă cât să necesite internarea în spital. Şi cei care s-au procopsit cu infecţii pulmonare sunt mai mulţi, numărul cazurilor de pneumonii crescând de la 206, la 229. Tot copiii sunt categoria cea mai afectată. 

"Categoria de vârstă cea mai afectată de pneumonii a fost, la ultima raportare, cea a copiilor de la 2 la 4 ani, unde s-au înregistrat 62 de cazuri, în creştere faţă de cele 60 de cazuri înregistrate acum două săptămâni, când cei mai afectaţi au fost copiii cu vârsta de până la un an", a conchis Liliana Iordăchescu.

Citit 1953 ori Ultima modificare Vineri, 23 Noiembrie 2018 17:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.