Vaccinul antigripal, de negăsit în farmacii

Vaccinul antigripal, de negăsit în farmacii
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Cazurile numeroase de decese provocate de gripă i-au determinat pe gălăţeni să meargă în număr mai mare la farmacii pentru a cumpăra vaccin antigripal. Surpriză însă, niciunul dintre cele două tipuri de vaccin antigripal nu mai este de găsit în farmaciile din judeţul Galaţi. Reprezentanţii farmaciştilor spun că s-a ajuns în această situaţie deoarece produsul lipseşte şi din depozitele distribuitorilor.

Conform platformei gestionate de către Ministerul Sănătăţii, care poate fi accesată public, producătorii de medicamente, distribuitorii şi farmaciile au obligaţia de a raporta zilnic stocurile de medicamente. Astfel, numărul disponibil de doze de vaccin gripal, din cele două produse existente pe piaţa din România, la nivelul judeţului Galaţi era de numai 11, în cursul zilei de miercuri. La nivel naţional mai erau disponibile doar 6.455 de doze.

În acest context, Colegiul Farmaciştilor Galaţi precizează că lipsa vaccinului din farmacii este cauzată în special de stocurile insuficiente la nivel naţional şi nu de lipsa de interes a farmaciilor pentru acest produs. "Precizăm că farmaciile au realizat toate demersurile necesare pentru a răspunde nevoii cererilor de vaccin gripal de la pacienţi, precum şi pentru a onora prescripţiile medicale cu terapie antivirală, atunci când a fost cazul. Colegii farmacişti au semnalat faptul că nu au putut să se aprovizioneze, întrucât distribuitorii nu mai au în stoc vaccin gripal", se arată într-un material al asociaţiei profesionale.

„Farmaciile au ca obiect de activitate asigurarea asistenţei farmaceutice a populaţiei prin aprovizionarea cu medicamente şi eliberarea acestora către populaţie în anumite condiţii strict reglementate. În acelaşi timp, farmaciile funcţionează ca societăţi comerciale, având tot interesul de a asigura medicamentele necesare pacienţilor. Prin urmare, a declara faptul că farmaciile nu doresc să se aprovizioneze cu vaccin gripal sau cu medicamente antivirale nu este în concordanţă cu activitatea de bază a farmaciei”, a precizat Florina Bonifate, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Galaţi.

Anunţul făcut de reprezentanţii farmaciştilor gălăţeni vine în contextul în care Ministerul Sănătăţii a susţinut faptul că farmaciile nu doresc să se aprovizioneze cu vaccin antigripal.

EPIDEMIE DE GRIPĂ declarată oficial în România. Ce presupune această măsură

Citit 3083 ori Ultima modificare Joi, 03 Octombrie 2019 12:10

10 comentarii

 • postat de UNU DOI
  Joi, 31 Ianuarie 2019 17:53
  84.117.43.***
  Minciuni! am solicitat unei farmacii vaccinul, mi s-a raspuns ca nu mai este disponibil, nu sunt stocuri. Am cautat la alta farmacie si mi-a facut comanda farmacista si a doua zi l-am cumparat. Farmaciile nu sunt interesate sa achizitioneze vaccinuri. Am vrut sa fac vaccinul in octombrie, nu il aveau disponibil, imi puneau ca inca nu este primit. Daca nici macar medicii nu pledeaza pentru vaccin, de ce ne plangem ca sunt cazuri multe de gripa?
  0
  2
  Raportează
 • postat de dr-ugul
  Joi, 31 Ianuarie 2019 16:50
  89.136.231.***
  Mare belea si cu vaccinul asta ...Ma-am vaccinat in Nov si de atunci sunt intr-o erectie continua . Or fi gresit astia serul , nu stiu . Aveam aceleasi simptome cand aparea la tv cate un membru psd , aveam o pofta nebuna sa-l iau la f...ugarit . Lasand gluma la o parte , vacinarea este buna daca este facuta la timp .
  0
  4
  Raportează
 • postat de lucian
  Joi, 31 Ianuarie 2019 16:30
  79.3.97.***
  "sa-r vinde" vroia sa fie: "s-ar vinde"!
  Suzana sau Suzi quatro tare bine le mai zici!
  Dar de ce semnezi cu nume diferite?
  0
  2
  Raportează
 • postat de lucian
  Joi, 31 Ianuarie 2019 15:27
  79.3.97.***
  Nu sunt medic, dar se zice ca pentru ca organismul sa produca anticorpii trebuiesc circa doua saptamani. Tot se mai zice ca de vaccinat trebuie sa te vaccinezi in octombrie, cel tarziu in noiembrie., nu in februarie!
  Vorba aia cu omul gospodar.....
  Dar la noi este: "baga ca merge si asa!".
  Cand dicteaza banul sa-r vinde si vara vaccinuri antigripale.
  Daca nu te-ai vaccinat respecta regulile de igiena: nu stranuta in mana, sufla nasul in servetele de hartie dupa care le arunci si te speli pe maini, spala nasul, etc..
  Adica fii civilizat! Si daca nu stii ce inseamna civilizat uitate in dictionar, ca tot stai toata ziua cu telefonul in mana!
  0
  10
  Raportează
 • postat de ariciul
  Joi, 31 Ianuarie 2019 13:59
  90.95.114.***
  Si odihneste Doamne pa robii tai,la loc cu umbra ,la loc cu verdeata de unde a pierit orice durere si suspin.Si adu ,epidegripe din astea sa putem vinde vaccinurile pe sub mana fricosilor care se tem de moaaaarte gripala.
  7
  5
  Raportează
 • postat de Suzana
  Joi, 31 Ianuarie 2019 13:53
  82.137.12.***
  Nu se găsește Vaccin antigripal produs afară pentru că niciun Farmacist nu aruncă bani in luna februarie să rămână în brațe cu un produs SEZONIER/// Vacciurile antigripale se fac până în Decembrie Dar unde este INSTITUTUL care producea Vacciurile pentru ROMÂNAȘII care au mai RĂMAS in Romania ??? La salvat ARMATA Română de la demolare // Nu mai aveau Băieții Deștepți Unde Să Facă Vilisoare pentru amante și soacre in buricul capitalei NOROC de INFRACTORII DIN PSDragnea că l-au MILITARIZAT și l-au făcut Unitate Militară Dar nu intrați în panică puteți lua avionul și vă vaccinați într-o țară ca AFARĂ /// LA NOI CÂND IZBUCNEȘTE GRIPA NE CĂUTĂM IN VISTERIE SĂ VEDEM DACĂ AVEM BANI PENTRU DISTRIBUITORII DE MEDICAMENTE CARE IUBESC POPORUL ROMÂN DE NUMAI ȘTIU CUM SA NE COLECȚIONEZE EUROII ASA FRUMOS , ELEGANT CAT DE CÂT /// CÂND VINE SEZONUL CU GRIPĂ ESTE MAI BINE SĂ PLECĂM IN ITALIA FRANȚA SPANIA /// Cum de ce?? Păi dacă Băieții Deștepți sau cărat in Dubai să ducă viață ca-n Rai ,NOI POPULIMEA DE CE SĂ NU MERGEM IN CONCEDIU LA ADUNAT CĂPȘUNELE SI MAȘLINUTE ??? UE NE AȘTEAPTĂ SĂ NE VACCINEZE DAR NU NE MAI VREA IN SCHENGEN PENTRU CĂ MÂNCĂM USTUROI CÂND VINE SEZONUL CU CALDURA TĂIATĂ DE PRIMARIE /// CĂ AȘA ESTE VIAȚA CINSTITĂ PROGRAMATĂ LA ULTIMUL CONGRES . DAR NU A LUI INPUSCATU CĂ ATUNCI ERA DICTATURĂ ȘI ACUM ESTE DEMOCRAȚIA LIBERALĂ IN CARE CINE SCAPĂ SCAPĂ CINE NU CRAPĂ
  2
  8
  Raportează
 • postat de Tony
  Joi, 31 Ianuarie 2019 12:35
  188.189.178.***
  Primarele a iesit cu vreo declaratie vreun pachet de masuri impotriva prevenirii/eradicarii acestei epidemii?
  1
  7
  Raportează
 • postat de Suzi quatro
  Joi, 31 Ianuarie 2019 09:28
  82.137.12.***
  Într-o țară democratică in care toate Farmaciile sunt PRIVATIZATE ///PRODUCĂTORII SI DISTRIBUITORII ALEARGĂ DUPĂ PROFIT // IAR INSTITUTUL CARE PRODUCEA VACCINURI ESTE APROAPE DESFIINȚAT NOROC CĂ A FOST LUAT DE ARMATĂ ȘI FACUT OBIECTIV MILITAR SI TREBUIE SĂ MULTUMIM DIN INIMĂ PENALILOR DIN PSD CA A SUSPENDAT TRASFORMAREA INSTITUTULUI IN CARTIER DE VILE PENTRU INVESTITORII STRATEGICI ESTE O ABERAȚIE SĂ CERI SAU SĂ CAUȚI VACCINUL ANTIGRIPAL CARE LA ANUL NUMAI ARE NICIUN EFECT /// NIMENI NU INVESTEȘTE BANI MULȚI IN CEVA SEZONIER ///Care SCAPĂ SCAPĂ, CARE NU CRAPĂ CĂ DOAR ESTE ECONOMIE DE CUMETRIE OLTENEASCA ÎNTR-O ȚARĂ CU DEMOCRAȚIE LIBERALĂ PROST ÎNȚELEASĂ ȘI APLICATĂ SUB FORMĂ DE EXPERMENT
  2
  8
  Raportează
 • postat de razmerita
  Joi, 31 Ianuarie 2019 09:21
  86.124.200.***
  nu a-ti inteles ca statul va vrea morti
  3
  11
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Joi, 31 Ianuarie 2019 00:37
  5.13.221.***
  Cumparati de la orezari! Vand ei cu 1...2$! Cantacuzino nu este bun!
  Când tara geme de prostie de sus in jos... de morti numai de bine!
  3
  16
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.