Ghimbirul, recomandat atunci când ai rău de maşină

Ghimbirul, recomandat atunci când ai rău de maşină
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ghimbirul ar trebui să fie un ingredient pe care să-l incluzi în alimentaţie adesea, alături de alte alimente. În primul rând, datorită substanţelor pe care le conţine, ghimbirul ajută la o mai bună digestie, mai ales când iei mese îmbelşugate care oferă organismului prea multe grăsimi şi zaharuri greu de digerat. În astfel de cazuri, un ceai de ghimbir poate face minuni.

Ghimbirul reduce şi senzaţia de greaţă cauzată de sarcină, motiv pentru care îl poţi include în alimentaţia ta,cu atât mai multe cu cât se recomandă evitarea administrării medicamentelor în această perioadă. Atenţie, întreabă-ţi însă medicul înainte de a face schimbări alimentare în timpul sarcinii. Deşi un lucru mai puţin ştiut, poţi opta pentru ghimbir chiar şi atunci când ai rău de maşină. Înainte de a pleca la drum, bea o cană cu ceai de ghimbir.

Datorită proprietăţilor sale antiinflamatoare, ghimbirul este un bun remediu şi în caz de probleme de sănătate care au ca principale simptome durerea şi inflamaţia. Ceaiul de ghimbir face minuni şi în caz de dureri de cap sau de gât, fie că sunt sau nu simptome ale răcelii sau gripei.

Citit 892 ori Ultima modificare Duminică, 14 Iulie 2019 14:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.