Seminţele de in menţin pielea strălucitoare

Seminţele de in menţin pielea strălucitoare
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Prin multitudinea de vitamine, minerale şi fibre pe care seminţele de in le conţin, consumul acestora are ca principal beneficiu faptul că ajută la prevenirea îmbătrânirii pielii, dar şi a oaselor. Iată care sunt şi restul beneficiilor asociate acestor seminţe. Tenul va avea o strălucire aparte dacă seminţe de in sunt introduse în mod constant în alimentaţie. De asemenea, seminţele de in pot fi folosite şi sub formă de mască de faţă, deoarece joacă rolul unui exfoliant foarte eficient şi benefic, mai ales în cazul persoanelor care suferă de acnee.

Aceste seminţe conţin şi acizi graşi Omega-3. Aşadar, ele nu ar trebui să lipsească din nicio cură de slăbire, pentru că aceşti acizi înlătură pofta de mâncare şi, în acelaşi timp, ajută la arderea caloriilor. De asemenea, este cunoscut rolul acizilor graşi Omega-3 în protecţia sistemului cardiovascular.

Aceleaşi seminţe pot fi mâncate şi de către persoanele care suferă de insomnii sau de cele care sunt supuse constant stresului. Seminţele de in calmează organismul şi relaxează. De aceea, femeile aflate în perioada menstruaţiei ar trebui să mănânce seminţe de in pentru efectul lor calmant. La fel se poate proceda şi în cazul persoanelor care suferă de migrene.

Citit 1299 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Septembrie 2019 03:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.