Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Alte 94 de noi cazuri de rujeolă au fost raportate în ultima săptămână. Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns astfel la 17.846. În total, 64 de pacienţi au decedat din cauza complicaţiilor provocate de această boală.

Cazurile raportate săptămâna trecută au fost înregistrate în zece judeţe din ţară, printre care şi în Galaţi. Cele mai multe  îmbolnăviri s-au înregistrat în Suceava (51), Neamţ (16), Sălaj (7), Bucureşti (6) şi Caraş Severin (5). În Galaţi au fost confirmate trei îmbolnăviri, în Teleorman două, iar în Buzău, Giurgiu, Mehedinţi şi Olt câte un caz.

Potrivit Centrului Naţional de Control al Bolilor Transmisibile, cazurile de rujeolă raportate săptămâna trecută au debutat în urmă cu două-patru săptămâni. Conform specialiştilor, confirmarea şi clasificarea unui caz durează, în medie, trei săptămâni.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea provoacă complicaţii. Astfel, din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de bolnavi, afecţiunea este mortală.

Citit 519 ori Ultima modificare Marți, 23 Iulie 2019 17:18

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro