Investiţii europene pentru copiii bolnavi de cancer. Diagnosticare şi tratament

Investiţii europene pentru copiii bolnavi de cancer. Diagnosticare şi tratament
Investiţii europene la Spitalul "Sf. Ioan"
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Graţie unei noi finanţări europene câştigate de Primăria Galaţi, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Ioan" va deveni singura unitate medicală din regiune care va putea oferi servicii de diagnosticare şi tratament în oncologia pediatrică, în condiţiile în care adresabilitatea privind această afecţiune este, în medie, de 300 de copii pe an.

După finanţarea europeană de aproape 11 milioane de lei, pentru reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea Compartimentului Primiri Urgenţe al Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Ioan" din Galaţi, un alt contract pe fonduri UE a fost semnat ieri de primarul Ionuţ Pucheanu şi directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, Luminiţa Mihailov. Este vorba despre un proiect în valoare totală de 15,6 milioane de lei cu TVA, din care peste 10,6 milioane de lei - valoare eligibilă pentru "Modernizare, extindere şi dotare Ambulatoriu Integrat - Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii «Sf. Ioan» Galaţi". Investiţia trebuie să fie finalizată până la 31 mai 2021.

300 de copii cu probleme oncologice

"Acest ambulatoriu înseamnă construirea unei clădiri separate, care va avea legătură cu spitalul printr-o pasarelă. Ne dorim să extindem un serviciu de oncologie pediatrică. Avem foarte mulţi copii cu probleme oncologice atât ale sângelui, cât şi formaţiuni tumorale solide. Pe an avem, în medie, până la 300 de copii care se prezintă cu cele două tipuri de formaţiuni tumorale. Noi nu putem, până în momentul acesta, decât să punem diagnosticul de debut, după care îl trimitem pentru investigaţii suplimentare la alte centre dedicate pentru oncopediatrie. Împreună cu medicii specialişti de anatomie patologică, cu oncologi, cu hematologi, am solicitat ca în acest proiect să putem să diagnosticăm, să stabilim la nivel de fenotepare şi imunohistochimie, o premieră pentru judeţul nostru. Tot pentru a ajuta diagnosticul pacienţilor oncologici, avem inclus un alt aparat Röntgen şi un aparat modern de computer tomografie de înaltă performanţă, să putem ajunge la diagnosticul final, ca apoi să putem să tratăm pacienţii în spital", a explicat dr. Victoriţa Ştefănescu, managerul Spitalului de Copii.

Rezultate aşteptate

La finalizarea investiţiei, la parterul noului corp de clădire vor funcţiona următoarele cabinete: dermatologie, BMF, stomatologie, endocrinologie, chirurgie plastică. De asemenea vor funcţiona cabinete de imagistică: Rx, RMN, CT, Ecograf, Recoltare analize laborator. La etajul întâi vor fi cabinete de psihologie, neurologie, EEG, alergologie, pneumologie, hematologie, oncologie, orto-optică, oftalmologie, precum şi laborator de analize.

În paralel cu extinderea, în cadrul spaţiilor actuale amplasate la parterul corpului A sunt prevăzute următoarele lucrări: igienizarea cabinetelor şi a circulaţiilor existente, reparaţii locale, refacerea finisajelor de pardoseli şi pereţi, reorganizarea cabinetelor medicale, amenajarea unor grupuri sanitare pentru pacienţi.

Printre dotările şi echipamente medicale se află: echipament rezonanţă magnetică (RMN) de minimum 1,5 Tesla, aparat radiografie digital cu maşină automată de developat, procesator de ţesuturi, microtom de tip rotativ şi microscop trinocular cu cameră.

Citit 2789 ori Ultima modificare Miercuri, 07 August 2019 15:34

2 comentarii

 • postat de Bio Eco
  Marți, 06 August 2019 23:30
  89.136.231.***
  Statul otraveste populatia prin alimente cu E-uri, chimicale, pesticide si tot el se plange ca nu sunt bani pentru sanatate sau ca se cheltuie pre mult. In realitate ei ne omoara lent si tot ei vin chipurile sa ne vindece dar cu un anumit cost. Intelegeti cum functioneaza sistemul mafiot? De ce nu se fac analize la produse si ce are substante periculoase nu e scos din raft si distrus?
  0
  1
  Raportează
 • postat de ariciul
  Marți, 06 August 2019 09:07
  92.114.82.***
  Sunteti plini de noutati.Cate vindecari de cancer fara stabilirea pretului vietii unui copil la 18000-20000 de euro sau intamplat in ultimul mileniu,la banii cheltuiti pentru aceasta anomalie ?Acuma Alti bani?europeni.Daca ar citi Trump acest anunt as putea sa-mi inchipui cam ce ar zice.Ce a spus si despre incalzirea cea globala .
  7
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.