Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care se creează baza pentru reorganizarea sistemului transfuzional din România, a anunţat, săptămâna trecută, ministrul Sorina Pintea, potrivit Agerpres.

"Această ordonanţă ne va permite să aducem modificări de organizare şi funcţionare a Legii 282 din 2005 privind organizarea activităţii de transfuzie sanguină, donarea de sânge şi componentele sanguine de origine umană, precum şi asimilarea calităţii şi securităţii sanitare în vederea utilizării lor terapeutice", a afirmat Pintea. Pentru reorganizarea sistemului de transfuzie va fi nevoie de finanţare de la Comisia Europeană, dar şi de experienţa experţilor străini în domeniu, a apreciat ministrul.

Potrivit oficialului, în sistemul de transfuzii există trei tipuri de probleme: legate de infrastructură, de dotare şi de resursă umană. Ministrul a precizat că va creşte şi valoarea tichetelor acordate donatorilor de sânge.

Citit 1372 ori Ultima modificare Marți, 17 Septembrie 2019 00:56

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro