Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Joi, 7 noiembrie, Consiliul Județean Galați a emis ordinul de începere a lucrărilor la Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie Galați, proiect derulat prin POR 2014-2020. Valoarea totală a proiectului este de 9,46 milioane de lei. Suma include contractul de proiectare și de execuție a lucrărilor, dotările, cheltuielile cu toate documentațiile tehnice și plata cotelor și taxelor legale, partea de cofinanțare a UAT Județul Galați fiind de 188.500 de lei.

"A fost finalizat proiectul tehnic, astfel că am dat ordin de începere a lucrărilor la clădirea în care va funcționa noul ambulatoriu de la Spitalul de Pneumoftiziologie. În prima etapă, vom consolida actuala clădire și vom reabilita sistemul de încălzire. Apoi, vom extinde pe orizontală spațiul, după care întreaga construcție va fi extinsă pe verticală cu un etaj. Practic, de la 237 mp vom ajunge la 833 mp, ceea ce ne va permite reconfigurarea circuitelor medicale. La parterul clădirii va fi instalat noul computer tomograf pe care îl vom achiziționa în cadrul acestui proiect, vom avea cabinetele medicilor specialiști, cameră pentru diferite investigații radiologice, precum și un spațiu pentru recoltarea analizelor medicale. La etajul I, pentru prima oară la Spitalul de Pneumoftiziologie, vor exista cabinete pentru consultații și tratament destinate doar copiilor, săli de așteptare separate pentru copii și adulți și cameră de tratament doar pentru adulți. Totul pentru a limita pe cât posibil transmiterea bolilor. După finalizarea lucrărilor, Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie va fi dotat cu 85 de echipamente medicale", a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Lucrările vor fi realizate de asocierea Moviland Met SRL - Consumcoop Galaţi Societate Cooperativă - Submit SRL. Valoarea contractului de execuție a lucrărilor este de 4,98 milioane lei, la care se adaugă dotări în valoare de 3,14 milioane lei.

Citit 816 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Noiembrie 2019 10:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.