Aparate noi de radiologie digitală la Spitalul TBC

Aparate noi de radiologie digitală la Spitalul TBC
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Patru aparate de radiologie digitală au ajuns la Spitalul de Pneumoftiziologie din Galați și sunt montate în această perioadă. Valoarea investiției este de 3,2 milioane lei, fonduri alocate de Ministerul Sănătății și Consiliul Judeţean Galaţi.

“Sunt echipamente performante care vor îmbunătăți modul de investigare și diagnosticare a pacienților cu boli pulmonare. Se va reduce timpul de expunere, acuratețea imaginilor va fi mult mai mare, iar gradul de iradiere va fi mai mic. De asemenea, imaginile obținute pot fi analizate de către medici în format digital, inclusiv pe telefonul mobil și pot fi stocate electronic pentru a urmări evoluția în timp a afecțiunii pacientului. Medicii au posibilitatea de a realiza expuneri tridimensionale, ceea ce înseamnă că elimină în unele cazuri necesitatea unei investigații suplimentare la un computer tomograf. Noile echipamente sporesc gradul de confort al pacienților în timpul examinării, fiind dotate cu brațe ajustabile și masă reglabilă pe trei direcții”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Judeţean Galaţi

Aparatele stabilesc în mod automat parametrii necesari pentru realizarea radiografiilor, iar medicii nu mai trebuie să ajusteze manual braţul mobil al aparatului, acesta fiind acum manevrat din camera de comandă. Trei echipamente vor fi instalate la Spitalul de Pneumoftiziologie Galați, iar cel de-al patrulea va fi montat la Dispensarul TBC din Complexul Francezi.

Citit 2878 ori Ultima modificare Joi, 14 Noiembrie 2019 19:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.