Noi dotări de ultimă generație la Spitalul Județean

Noi dotări de ultimă generație la Spitalul Județean
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Un nou lot de echipamente medicale a ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei", se precizează într-un comunicat de presă remis publicității de Consiliul Județean Galați. Este vorba despre un videoendoscop compatibil cu sistemul Pentax, un ecograf multidisciplinar, o masă ginecologică, monitoare de funcții vitale și un aparat de radiologie cu braț mobil. De asemenea, în perioada următoare unitatea medicală "fanion" a județului va avea în dotare și o trusă complet echipată pentru intervenții laparoscopice.

"Continuăm să aducem aparatură medicală la Spitalul Clinic Județean de Urgență Galați. Sunt dispozitive dotate cu cele mai noi tehnologii medicale. Unul dintre echipamente va intra în dotarea secției de Neurologie, deoarece a crescut foarte mult incidența accidentului vascular cerebral. Este vorba de ecograful multidisciplinar, care dispune de toate softurile necesare pentru realizarea investigațiilor neurologice. Acest echipament îi va ajuta pe medici să stabilească mult mai bine cauzele care au provocat un accident vascular cerebral și dacă se impune o intervenție chirurgicală. Pentru secția de Terapie Intensivă, am achiziționat un aparat de radiologie cu braț mobil, care permite investigații chiar la patul bolnavului. În câteva zile vom aduce un aparat medical similar și pentru secția de Neonatologie", a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Valoarea echipamentelor medicale este de aproape 2,6 milioane de lei (aproximativ 540.000 de euro), fonduri asigurate de Ministerul Sănătății și Consiliul Județean Galați.

Citit 4072 ori Ultima modificare Joi, 26 Decembrie 2019 17:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.