Încă un computer tomograf la Spitalul Judeţean

Încă un computer tomograf la Spitalul Judeţean
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf.Apostol Andrei" are în dotare, începând de săptămâna trecută, unul dintre cele mai moderne computere tomograf din ţară, acesta putând fi folosit şi pentru activităţi de cercetare medicală. Pentru descărcarea lui a fost nevoie de o macara, deoarece doar piesa centrală are o greutate de peste 2,5 tone.

"Este cel mai performant computer tomograf din regiune. Spitalele şi clinicile private au în dotare computere tomograf cu 12, 32 sau 64 de slice-uri. Cel achiziţionat de noi are 128 de slice-uri. Astfel de computere tomograf se folosesc în institutele de cercetare. Noul computer tomograf este dotat cu softuri speciale pentru neurologie, cardiologie, oncologie şi traumatologie. Viteza de lucru este mult mai mare, timpul de expunere este redus, iar doza de iradiere este mai mică. Acurateţea imaginilor obţinute cu noul computer tomograf este foarte mare. Vom mai aduce încă un computer tomograf, care va fi destinat doar pacienţilor care vin la Unitatea de Primiri Urgenţe", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.
Odată cu această achiziţie, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi are în dotare două computere tomograf, unul cu 32 de slice-uri şi unul cu 128 de slice-uri. În acest moment, în cadrul unităţii medicale se realizează aproximativ 40 de tomografii în fiecare zi. Personalul spitalului a demarat procedura de autorizare, astfel încât în cel mai scurt timp aparatul să fie funcţional.
Computerul tomograf a costat 3.123.750 de lei, fonduri din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi.

Citit 2823 ori Ultima modificare Duminică, 29 Decembrie 2019 21:22

1 comentariu

 • postat de Vasile
  Marți, 31 Decembrie 2019 09:07
  89.122.10.***
  De cumparat tehnologie se cumpara, dar medicii stiu sa o foloseasca? A se vedea recentul caz Floreasca.
  2
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.