Primul caz de coronavirus în România

Primul caz de coronavirus în România
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Update - Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat că pacientul diagnosticat cu noul coronavirus nu are simptome de boală și este în stare bună.

„În urma testării făcute persoanelor din județul Gorj care au întrat în legătură cu cetățeanul italian din Rimini am descoperit primul caz de infectare cu coronavirus. Este vorba de o persoană total asimptomatică. Mai avem în lucru 33 de teste din acea zonă și vă vom confirma rezultatele imediat ce va fi posibil. (..) Este un contact direct al italianului”, a spus ministrul Sănătății.

Primul român infectat cu coronavirus a fost confimat, miercuri, la Institutul Matei Balș din București.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a confirmat pentru Mediafax, miercuri seara, că un pacient din județul Gorj a fost diagnosticat cu coronavirus în urma analizelor realizate la Institutul Matei Balș din București. Este vorba despre o persoană care a intrat în contact cu italianul în vârstă de 71 de ani (infectat cu coronavirus), în perioada de cinci zile în care s-a aflat la noi în țară. Această persoană se afla deja în carantină și nu prezenta simptome, fiind depistată în urma unui test.

Click aici pentru statisticile despre COVID-19 

 

Citit 3559 ori Ultima modificare Luni, 02 Martie 2020 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.