Ambulatoriul Maternităţii ”Buna Vestire” va fi modernizat

Ambulatoriul Maternităţii ”Buna Vestire” va fi modernizat
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Peste 16 milioane de lei vor fi cheltuite, în următorii trei ani, pentru reabilitarea, modernizarea şi dotarea ambulatoriului Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie "Buna Vestire". O parte din bani reprezintă fonduri europene, printr-un proiect atras de Primăria Galaţi.

Potrivit estimărilor, în jur de 4.500 de paciente din tot judeţul Galaţi vor fi beneficiari direcţi ai proiectului. În urma lucrărilor de reabilitare şi dotare, autorităţile locale din Galaţi spun că pacientele vor putea primi asistenţă medicală într-o unitate sanitară modernizată şi dotată după standardele europene. De asemenea, se va reduce astfel numărul internărilor evitabile, din moment ce unele paciente vor putea fi tratate direct în ambulatoriu.

Valoarea totală a proiectului este de 16.224.000 de lei, din care finanţarea europeană nerambursabile este de aproape 10,5 milioane de lei, adică 98 la sută din valoarea eligibilă. Contractul de finanţare între Primăria municipiului Galaţi şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est a fost semnat marţi, 3 martie.

„Obiectivele specifice ale proiectului sunt: relocarea ambulatoriului, inclusiv a laboratorului de analize medicale şi a laboratorului de radiologie imagistică medicală din pavilioanele C şi F în pavilionul A; reabilitarea şi modernizarea ambulatoriului integrat; dotarea ambulatoriului. Vor fi consolidate fundaţiile clădirilor, pereţii vor fi cămăşuiţi, va fi refăcut acoperişul, vor fi efectuate lucrări de reabilitare termică; ambulatoriul va fi dotat cu ecograf 4D, cu RMN, cu videocolposcop, cu electocardiograf etc. Durata de implementare este de 38 de luni”, se arată într-un comunicat al Primăriei Galaţi.

Maternitatea ar putea deveni spital municipal

În 2017, Primăria Galaţi a cumpărat cu 5 milioane de lei terenul şi clădirile în care funcţionează Spitalul "Buna Vestire". Devenind astfel proprietar, a existat şi posibilitatea de a accesa fonduri europene pentru această unitate medicală. "În continuare, se are în vedere transformarea acestei unităţi medicale în spital municipal, iar, în premieră pentru judeţul Galaţi, se doreşte înfiinţarea unui centru de îngrijiri paleative şi de acordare de servicii medicale de recuperare pentru persoanele care suferă de boli cronice", mai este menţionat în comunicat.

Citit 2741 ori Ultima modificare Luni, 09 Martie 2020 13:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.