Medicament pentru artrită, posibil eficace împotriva COVID-19

Medicament pentru artrită, posibil eficace împotriva COVID-19
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Simptomele severe de COVID 19 ar putea fi tratate eficient cu un medicament contra artritei reumatoide. Teste clinice în acest sens sunt dezvoltate de compania farmaceutică Roche. Cel mai devreme, tratamentul ar putea fi disponibil în această vară.

Compania Roche a primit aprobarea FDA - Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor din Statele Unite ale Americii - pentru testarea noului medicament, potrivit agerpres.ro, care citează DPA. Astfel, FDA speră ca Actemra, medicament utillizat pentru tratamentul artritei reumatoide, să amelioreze și genul de inflamaţii similare cu cele pe care le prezintă bolnavii cu pneumonie provocată de boala COVID-19. 

”În unele forme de pneumonie virală (cum este și cazul celei provocate de noul coronavirus - n.r.), pneumonia se declanşează nu doar pentru că virusul este prezent, ci și pentru că răspunsul inflamator din partea sistemului imunitar al organismului este exacerbat", a spus directorul medical al Roche, Levi Garraway, care a adăugat faptul că, "în China, au existat voci care au argumentat că acest medicament ar putea funcţiona împotriva pneumoniei (COVID-19) şi au constatat rezultate încurajatoare din punctul lor de vedere".

Rezultate promițătoare

Medici din Italia au făcut la rândul lor experimente cu acest medicament, ”rezultatele fiind promiţătoare”, a adăugat Levi Garraway, fapt care a motivat Roche să solicite FDA aprobarea în procedură accelerată. "Obiectivul nostru este să demarăm studiul cât mai devreme posibil, din aprilie. Lucrăm zi şi noapte ca să putem începe", a mai spus Garraway. Cel mai devreme, aprobarea FDA ar putea veni în această vară, iar medicamentul ar putea deveni disponibil pe scară largă. FDA a aprobat recent teste pentru medicamentul Remdesivir, care se află de asemenea în faza de testare în China, şi a aprobat o combinaţie de hidroxiclorochină şi azitromicină pentru ”uzul compasional” - o sintagmă utilizată de medici atunci când solicită utilizarea unui medicament neaprobat destinat pacienţilor în stare critică.

Citit 2287 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Martie 2020 20:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.