Numărul celor infectați crește de la o zi la alta

Numărul celor infectați crește de la o zi la alta
Evaluaţi acest articol
(34 voturi)

Nouă confirmări și trei decese în ultimele două zile la Galați. Asta arată datele oficiale oferite de Direcția de Sănătate Publică Galați. De asemenea, datele oficiale atestă și faptul că numărul persoanelor internate în centrele de carantină a crescut cu 58.

Direcția de Sănătate Publică Galați a raportat încă trei decese în rândul bătrânilor internați la căminile aflate în carantină. Conform datelor oficiale, este vorba despre două femei, de 76, respectiv 85 de ani, de la Căminul privat ”Sf. Ilie”, și de un bărbat în vârstă de 82 de ani, de la Căminul ”Sf. Spiridon”. Astfel, la Căminul ”Sf. Ilie” numărul deceselor a ajuns la 33 de persoane. Trebuie precizat că în acest centru de îngrijire au fost confirmați cu coronavirus 114 bătrâni din cei 139 internați aici.

În cel de-al doilea cămin, cel aflat în subordinea Primăriei Galați, au fost înregistrate 43 de cazuri de infectare cu coronavirus printre bătrâni și nouă cazuri printre angajați. Până acum, dintre cei 43 de bătrâni infectați, cinci și-au pierdut viața, ultimul fiind un bărbat de 82 de ani. În aceste condiții, număru deceselor din județul nostru a ajuns la 47 de persoane.

De asemenea, de miercuri și până vineri, nouă gălățeni au fost diagnosticați cu infecție cu coronavirus, numărul total ajungând acum la 389 de cazuri.

Totodată, Direcția de Sănătate Publică a anunțat că până acuma au fost efectuate 2.874 de teste, cu 247 mai mult față de numărul raportat miercuri.  

Trebuie precizat faptul că numărul celor care sunt internați în centrele de carantină a crescut în doar două zile cu 58 de persoane. Astfel, numărul gălățenilor care sunt cazați în cele 29 de centre de carantină instituționalizată a ajuns la 851 de persoane. De cealaltă parte, în doar două zile, a scăzut, cu 152, numărul persoanelor care se află în izolare la domiciliu. Cei 152 de gălățeni care au finalizat perioada de 14 zile de izolare au primit aviz din partea Direcției de Sănătate Publică pentru a putea reveni în societate.

Citit 15356 ori Ultima modificare Marți, 05 Mai 2020 00:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.