Evaluaţi acest articol
(34 voturi)
3 comentarii

Nouă confirmări și trei decese în ultimele două zile la Galați. Asta arată datele oficiale oferite de Direcția de Sănătate Publică Galați. De asemenea, datele oficiale atestă și faptul că numărul persoanelor internate în centrele de carantină a crescut cu 58.

Direcția de Sănătate Publică Galați a raportat încă trei decese în rândul bătrânilor internați la căminile aflate în carantină. Conform datelor oficiale, este vorba despre două femei, de 76, respectiv 85 de ani, de la Căminul privat ”Sf. Ilie”, și de un bărbat în vârstă de 82 de ani, de la Căminul ”Sf. Spiridon”. Astfel, la Căminul ”Sf. Ilie” numărul deceselor a ajuns la 33 de persoane. Trebuie precizat că în acest centru de îngrijire au fost confirmați cu coronavirus 114 bătrâni din cei 139 internați aici.
În cel de-al doilea cămin, cel aflat în subordinea Primăriei Galați, au fost înregistrate 43 de cazuri de infectare cu coronavirus printre bătrâni și nouă cazuri printre angajați. Până acum, dintre cei 43 de bătrâni infectați, cinci și-au pierdut viața, ultimul fiind un bărbat de 82 de ani. În aceste condiții, număru deceselor din județul nostru a ajuns la 47 de persoane.
De asemenea, de miercuri și până vineri, nouă gălățeni au fost diagnosticați cu infecție cu coronavirus, numărul total ajungând acum la 389 de cazuri.
Totodată, Direcția de Sănătate Publică a anunțat că până acuma au fost efectuate 2.874 de teste, cu 247 mai mult față de numărul raportat miercuri.  
Trebuie precizat faptul că numărul celor care sunt internați în centrele de carantină a crescut în doar două zile cu 58 de persoane. Astfel, numărul gălățenilor care sunt cazați în cele 29 de centre de carantină instituționalizată a ajuns la 851 de persoane. De cealaltă parte, în doar două zile, a scăzut, cu 152, numărul persoanelor care se află în izolare la domiciliu. Cei 152 de gălățeni care au finalizat perioada de 14 zile de izolare au primit aviz din partea Direcției de Sănătate Publică pentru a putea reveni în societate.

Citit 13325 ori Ultima modificare Marți, 05 Mai 2020 00:18

3 comentarii

 • postat de Mihai Duminică, 03 Mai 2020 15:29 95.76.34.*** Link la comentariu
  2
  4

  Si daca tot vorbim de educatie si responsabilitate civica, ar trebui sa stim, macar, ca masca medicala ii protejeaza mai ales pe cei din jurul meu, daca eu sunt potential infectat.
  Mastile care ma protejeaza pe mine, de cei posibil infectati, sunt cele cu ventil, FFP2 sau FFP3 (respectiv 94% si 99% protectie).
  Dezinfectantii, au un rol foarte important, atunci cand nu avem acces la apa si sapun. De exemplu, la cumparaturi, in transportul public, etc.
  Ar trebui, macar atat, sa fim capabili a intelege!
  Asa este! La spitale e jale! Dar asta e situatia din ultimii 0 ani! Nimic nou sub soare!
  Noi am tacut complice si cu girul nostru s-a intamplat asta.
  Ne place mult sa nu ne asumam responsabilitati!
  Macar regulile stricte au salvat Romania, daca spitale nu avem!
  Altfel, am fi fost peste Italia, Spania, Franta, la numarul de decese.
  Dar nici macar cand ni se face bine, nu avem capacitatea de a intelege de unde vine!

  Raportează
 • postat de Mihai Duminică, 03 Mai 2020 09:34 95.76.34.*** Link la comentariu
  5
  14

  Suedia are de 7 ori mai multe decese decat Romania! Suedia are 2669 decese/10 mil. locuitori. Romania are 755 decese/20 mil. locuitori.
  Suedia are de 3,5 ori mai multe infectari decat Romania! Suedia are 22082 infectari/10 mil. locuitori. Romania are 12732 infectari/20 mil. locuitori.
  Suedia nu e un succes!
  Suedia e in plin dezastru!
  Suedia si-a ucis cetatenii cu decizii tembele!
  Suedia e prezentata ca fiind un succes, doar de cei disperati de bani! Patroni sau atarnati de banci!

  Raportează
 • postat de Gurzache Fazarin Sâmbătă, 02 Mai 2020 02:45 109.166.137.*** Link la comentariu
  14
  26

  Tot e greșit!
  O abordare total greșită.
  Ne spun numai tâmpenii, din toată pandemia ne rămâne în cap ”spălați-vă” și ”totul va fi bine”!
  Asta e luptă cu virusul?
  Masca e fix zero barat, cam 10% protecție, oricum ai pune-o, tot inhalezi pe lângă. Ochi rămân expuși.
  Dezinfectantul e ceva acolo. Deznfecțiile sunt bani cheltuiți aiurea. Acum o să vină nota de plată...
  Izolarea ne duce în crah și e făcută fără noimă.
  La spital e jale!
  Dacă nu ne punem mintea a contribuție ș stăm după veleiteismul unora, vom trece prin selecție naturală și nu e ok.
  Știți de ce are succes Suedia? Din cauza gradului de educație, responsabilitatea revine fiecărui cetățean.
  De aia!

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro