Bărbaţii suferă de o formă mai gravă de COVID-19

Bărbaţii suferă de o formă mai gravă de COVID-19

Concluziile alarmante ale unui studiu Ro Health Review
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
1 comentariu

Rata de mortalitate provocată de COVID-19 în rândul bărbaţilor este de două ori mai mare decât cea înregistrată în rândul femeilor, potrivit unui studiu realizat în China, care constată totuşi că ambele sexe au aceleaşi probabilităţi de a lupta cu coronavirusul, relatează EFE, potrivit Agepres.

Studiul a fost publicat de revista "Frontiers in Public Health". Cercetarea a analizat diferenţele care există între pacienţii bărbaţi şi femei: concluzia este că bărbaţii de vârstă mai înaintată ar putea avea nevoie de îngrijiri suplimentare şi de un acces mai rapid la terapie intensivă. Potrivit studiului, atât bărbaţii, cât şi femeile au aceleaşi probabilităţi de a contracta virusul, însă bărbaţii sunt mai predispuşi la efectele severe ale bolii şi la deces.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetătorii de la spitalul Tongren din Beijing (China) au analizat un ansamblu de date colectate de la 43 de pacienţi cu COVID-19 pe care îi trataseră ei înşişi, dar şi datele de la 1.056 de persoane înregistrate în documentele publice. Au fost, de asemenea, incluse datele de la 524 de pacienţi infectaţi cu SARS în 2003 (cele două coronavirusuri aflate în spatele acestor boli sunt similare). „La începutul lunii ianuarie am observat că numărul bărbaţilor care decedau de COVID-19 părea mai mare decât cel al femeilor”, a declarat Jin-Kui Yang, medic la acest spital din Beijing. Atunci a apărut întrebarea dacă bărbaţii sunt mai susceptibili să contracteze sau să moară de această boală.

Între pacienţi, cercetătorii au confirmat că persoanele în vârstă şi care aveau şi alte comorbidităţi aveau probabilităţi mai mari de deces.

Citit 1259 ori Ultima modificare Luni, 04 Mai 2020 14:16

1 comentariu

 • postat de Sanda Miercuri, 06 Mai 2020 08:56 5.13.249.*** Link la comentariu
  0
  4

  Motivul este ca exista mai multi barbati consumatori de alcool si tigari decat femei, care poate duce la scaderea imunitatii. Mai depinde si de gradul de infectare cu Covid 19, adica catitatea de virusi cu care s-au contaminat.
  Se stie ca fumatorii sunt mai susceptibili de infectia cu Covid 19 si alti virusi gripali (atunci cand ating filtrul cu mana contaminata de pe alte suprafete, de exemplu).

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.