Prima zi fără cazuri noi de coronavirus la Galaţi, după două luni de coşmar

Prima zi fără cazuri noi de coronavirus la Galaţi, după două luni de coşmar
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Prima zi cu veşti bune de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi. Este pentru prima dată când în judeţul nostru nu este raportat nici un caz nou de îmbolnăvire cu coronavirus. Mai mult, pentru a doua zi consecutiv, nu au fost raportate nici decese printre persoanele infectate cu COVID-19.

Asta în condiţiile în care, de marţi până miercuri, au fost efectuate 175 de teste pentru depistarea coronavirului. Totodată, DSP Galaţi a anunţat că încă 23 de gălăţeni au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi.

Primul caz de coronavirus din judeţul nostru a fost confirmat pe 7 martie, atunci când un bărbat de 72 de ani, întors din zona Lombardia, a fost transferat de la Spitalul de Boli Infecţioase la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti, pentru tratament de specialitate. Câteva zile mai târziu, pe 16 martie, era confirmat un nou caz. Celor două îmbolnăviri li s-au adăugat alte 537, în total fiind diagnosticaţi cu coronavirus 539 de gălăţeni, peste 200 dintre ei fiind bătrâni aflaţi în două centre de îngrijire din municipiu.

În funcţie de cum au fost prelucrate testele, iniţial la Bucureşti, iar apoi la Galaţi, îmbolnăvirile păreau să nu se mai oprească, zilnic apărând cazuri noi, cele mai multe fiind în data de 10 mai, când au fost raportate nu mai puţin de 66 de îmbolnăviri. Practic, începând din 7 martie şi până pe 19 mai, numărul îmbolnăvirilor a fost în continuă creştere.

Din fericire, pe 20 mai este prima zi în care niciun test nu a ieşit pozitiv, iar asta arată că cetăţenii judeţului au înţeles gravitatea situaţiei şi au respectat măsurile impuse de autorităţi. Sperăm ca regulile să fie respectate şi în viitor, astfel încât 20 mai să fie prima dintr-un lung şir de zile fără îmbolnăviri. Pentru asta ar trebui ca şi cei care se află în carantină sau în izolare la domiciliu să respecte indicaţiile autorităţilor. Nu de alta, dar se pare că judeţul nostru este luat cu asalt de cei care revin din străinătate, mulţi sosind chiar din "zone roşii" afectate de coronavirus. Datele oficiale arată că în izolare la domiciliu sunt 945 de persoane, cu 183 mai multe faţă de raportarea de marţi, iar în centrele de carantină mai sunt 403 persoane, cu 93 mai puţine decât marţi.

 

Citit 7045 ori Ultima modificare Joi, 21 Mai 2020 20:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.