COVID-19 | Cât va costa tratamentul cu Remdesivir

COVID-19 | Cât va costa tratamentul cu Remdesivir
Flacoane de remdesivir (Sursa foto: Gilead.com)
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Compania farmaceutică americană Gilead, care produce Remdesivir, folosit la tratarea COVID-19, a stabilit prețul cu care va vinde o doză către companiile guvernamentale din țările dezvoltate: 390 de dolari, scrie Mediafax. Pentru tratamentul unui pacient este nevoie de șase doze, costul total fiind de 2.340 de dolari, estimează compania.

Gilead spune că vrea să ofere un preţ unitar către mai multe state, astfel încât negocierile între acestea să fie evitate, iar accesul la tratament să fie cât mai rapid.

"Am vrut să ne asigurăm că nimic nu va încurca distribuirea medicamentului către pacienţi", a spus Daniel O'Day, CEO-ul Gilead Sciences.

Prețul de 390 de dolari va fi doar pentru companiile controlate de guverne.

După ce producţia va fi mai consistentă, medicamentul va avea un preţ de 520 de dolari per doză pentru companiile de asigurări şi alţi agenţi comerciali.

Remdesivir este unul dintre primele medicamentele folosite împotriva COVID-19. A primit o autorizaţie de urgenţă din partea autorităţilor americane în luna mai, după ce un experiment la scară largă a arătat că pacienţii infectaţi se vindecă, în medie, cu patru zile mai repede, ceea ce înseamnă costuri mult mai mici de spitalizare.

Citit 2972 ori Ultima modificare Luni, 06 Iulie 2020 14:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.