ALARMANT | Peste 100 de infectări cu COVID-19, depistate în weekend. Galațiul bate record după record

ALARMANT | Peste 100 de infectări cu COVID-19, depistate în weekend. Galațiul bate record după record
Evaluaţi acest articol
(42 voturi)

Situație din ce în ce mai gravă în județul Galați. Nerespectarea măsurilor de protecție și de distanțare socială fac ca județul nostru să înregistreze noi și noi recorduri negative. În acest sfârșit de săptămână a fost stabilit un nou record, atât ca număr de teste efectuate, cât și ca număr de îmbolnăvirri. Conform datelor oficiale, situația este gravă și la Spitalul Județean, acolo unde focarul de coronavirus se extinde de la o zi la alta, fiind raportate 24 de noi infectări în doar 48 de ore.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a primit, în weekend, încă 102 rezultate pozitive - 44 raportate sâmbătă și 58 raportate duminică, fiind astfel depășit recordul din weekendul trecut, când au fost înregistrate 86 de cazuri noi de infectare. Astfel, numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns, la nivelul judeţului Galaţi, la 1.578.

Dintre persoanele infectate cu noul coronavirus, 886, cu 15 mai mult faţă de raportarea de vineri, au fost declarate vindecate şi au fost externate din spitale. Totodată, în ultimele 48 de ore nu a mai fost raportat niciun deces la persoane infectate cu coronavirus. Astfel, numărul deceselor a rămas 109.

Din cei 102 gălățeni confirmați, de vineri până duminică, cu infecție cu coronavirus, 24 - 13 confirmați sâmbătă și 11 confirmați duminică - sunt cadre medicale la Spitalul Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei". Astfel, conform datelor oficiale de duminică, numărul cadrelor infectate în cea mai mare unitate sanitară din județ a ajuns la 137. Numărul infectărilor din spital va crește, cel mai probabil, în zilele următoare, pentru că tot personalul din unitatea medicală va fi testat, în urma deciziei de săptămâna trecută a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Spitalul nu a fost închis, dar sunt internate doar cazurile urgente.

În acest weekend, a fost stabilit un record și la numărul de teste efectuate. Conform datelor oficiale, sâmbătă au fost raportate 523 de teste, iar duminică alte 304. Astfel, în doar două zile au fost lucrate 827 de teste, cel mai mare număr de până acum. Trebuie remarcat faptul că, deși duminică a fost raportat un număr mult mai mic de teste față de sâmbătă, numărul infectărilor a fost mai mare față de ziua precedentă. Trebuie precizat că, de la începutul pandemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Galaţi au fost efectuate 13.533 de teste pentru depistarea coronavirusului.

Ținând cont de faptul că în județul nostru vorbim de transmitere comunitară a coronavirusului, autoritățile recomandă, în continuare, respectarea regulilor de distanțare socială, purtarea măștilor de protecție și evitarea locurilor aglomerate.

Citit 9511 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Iulie 2020 10:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.