ALARMANT | Peste 100 de infectări cu COVID-19, depistate în weekend. Galațiul bate record după record

ALARMANT | Peste 100 de infectări cu COVID-19, depistate în weekend. Galațiul bate record după record
Evaluaţi acest articol
(42 voturi)

Situație din ce în ce mai gravă în județul Galați. Nerespectarea măsurilor de protecție și de distanțare socială fac ca județul nostru să înregistreze noi și noi recorduri negative. În acest sfârșit de săptămână a fost stabilit un nou record, atât ca număr de teste efectuate, cât și ca număr de îmbolnăvirri. Conform datelor oficiale, situația este gravă și la Spitalul Județean, acolo unde focarul de coronavirus se extinde de la o zi la alta, fiind raportate 24 de noi infectări în doar 48 de ore.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a primit, în weekend, încă 102 rezultate pozitive - 44 raportate sâmbătă și 58 raportate duminică, fiind astfel depășit recordul din weekendul trecut, când au fost înregistrate 86 de cazuri noi de infectare. Astfel, numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns, la nivelul judeţului Galaţi, la 1.578.

Dintre persoanele infectate cu noul coronavirus, 886, cu 15 mai mult faţă de raportarea de vineri, au fost declarate vindecate şi au fost externate din spitale. Totodată, în ultimele 48 de ore nu a mai fost raportat niciun deces la persoane infectate cu coronavirus. Astfel, numărul deceselor a rămas 109.

Din cei 102 gălățeni confirmați, de vineri până duminică, cu infecție cu coronavirus, 24 - 13 confirmați sâmbătă și 11 confirmați duminică - sunt cadre medicale la Spitalul Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei". Astfel, conform datelor oficiale de duminică, numărul cadrelor infectate în cea mai mare unitate sanitară din județ a ajuns la 137. Numărul infectărilor din spital va crește, cel mai probabil, în zilele următoare, pentru că tot personalul din unitatea medicală va fi testat, în urma deciziei de săptămâna trecută a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Spitalul nu a fost închis, dar sunt internate doar cazurile urgente.

În acest weekend, a fost stabilit un record și la numărul de teste efectuate. Conform datelor oficiale, sâmbătă au fost raportate 523 de teste, iar duminică alte 304. Astfel, în doar două zile au fost lucrate 827 de teste, cel mai mare număr de până acum. Trebuie remarcat faptul că, deși duminică a fost raportat un număr mult mai mic de teste față de sâmbătă, numărul infectărilor a fost mai mare față de ziua precedentă. Trebuie precizat că, de la începutul pandemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Galaţi au fost efectuate 13.533 de teste pentru depistarea coronavirusului.

Ținând cont de faptul că în județul nostru vorbim de transmitere comunitară a coronavirusului, autoritățile recomandă, în continuare, respectarea regulilor de distanțare socială, purtarea măștilor de protecție și evitarea locurilor aglomerate.

Citit 9171 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Iulie 2020 10:33

5 comentarii

 • postat de Florin
  Luni, 20 Iulie 2020 09:16
  5.13.163.***
  De unde știm numărul real al deceselor provocate de COVID-19, dacă nu se fac autopsii ? CARE ESTE ADEVARUL ? Se va afla vreodata, sau se va rezolva ca si vaccinul impotriva HIV ?
  32
  51
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Luni, 20 Iulie 2020 09:09
  82.79.232.***
  Pentru ca e un spital plin de microbi, de numeroase bacterii. In saloane se spala cu acelasi mop cu care se spala cabina de dus sau cabina cu toaleta, daca exista in salon sau se intra din hol cu acelasi mop, in salon. Mancarea se aduce gata descoperita in farfurii, plimbata pe tot holul, cele care o distribuie sunt infirmiere cu manusi pe maini si cu felii de paine, deci mainile cu manusi ating multe obiecte. Un spital infestat care, in loc sa fie daramat si reconstruit un altul, este placat cu polistiren ca sa nu mai iasa microbii in veci si sa se inmulteasca bacteriile. Niste ididoti din politica care reabiliteaza aceasta cladire infestata si care nu pricep ca trebuie daramata.
  4
  63
  Raportează
 • postat de Cititor
  Luni, 20 Iulie 2020 08:22
  5.13.210.***
  ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ.
  41
  23
  Raportează
 • postat de jorpalica
  Luni, 20 Iulie 2020 08:00
  89.39.81.***
  In sfasit suntem si noi buni la ceva.recormani la covid.Locuiesc aproape de spital ,aud salvarile toate.Dimineta vine miros de lumanari si de cadeavru,dinspre spital.Seara nu se simte fiindca ies mamele cu copii in carucioare ori cu trotinete,cu mastile ,pe antebrat,sau sub barbie,care este.Sa se stie.Iar pe banci stau babele,fara masca.Slabele ,care va sa zica,se mai plimba.Grasele nu se ridica.Cine mai face miscare,s-aiba sanatate,pentru....Iau covidul pe Brailei,si il duc tocmai spre centru...
  17
  28
  Raportează
 • postat de Stan
  Luni, 20 Iulie 2020 06:50
  89.136.5.***
  Din pacate acesta este spitalul judetean de care avem parte. Era focar de infectie si inainte. O bataie de joc pe bani multi unde medicii ... marea majoritate.. se gindesc cum sa ma aiba 3..4 joburi. Epidemiologul era maxim...si la spital si la DSP..si la privati...desi au salarii foarte mari comparativ cu performantele avute.
  4
  65
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.