Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a primit, joi, încă 24 de rezultate pozitive în urma testărilor pentru depistarea coronavirusului. Astfel, numărul total al gălățenilor infectați cu Sars-Cov-2 a ajuns la 3.529.

Din fericire, în ultimele 24 de ore, nu a fost înregistrat niciun deces printre cei infectaţi cu Covid-19, numărul total al deceselor rămânând astfel la 167.

Numărul celor internați în secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean a rămas neschimbat față de raportarea de miercuri. Astfel, în secția de Terapie Intensivă sunt în continuare internate șase persoane, fiind vorba despre pacienți infectați cu coronavirus care au forme grave şi au nevoie de suport respirator.

De asemenea, joi, în urma retestărilor, patru gălățeni au fost reconfirmați pozitiv cu infecție Sars-Cov-2.

De cealaltă parte, numărul celor declarați vindecați a crescut în ultimele 24 de ore cu 38, ajungând astfel la 3.018.

Direcția de Sănătate Publică a reluat, după intrarea în vigoare a Legii Carantinei, monitorizarea persoanelor care trebuie să stea în izolare și în carantină. Astfel, conform datelor oficiale, 1.363 de gălățeni au fost obligați să stea, timp de 14 zile, în izolare la domiciliu. Alți 2.050 de gălățeni au fost în carantină, tot pentru 14 zile. Conform datelor DSP, numărul gălățenilor aflați în izolare a scăzut cu cinci joi, astfel că în izolare la domiciliu sunt în prezent 140 de persoane. A crescut însă, în ultimele 24 de ore, numărul celor aflați în carantină. Așadar, numărul gălățenilor care mai sunt în carantină este de 479, cu 60 mai mult față de raportarea de miercuri.

De asemenea, datele oficiale arată că, de la începutul pandemiei și până în prezent, la nivelul județului Galați, au fost efectuate 31.743 de teste pentru depistarea coronavirusului, cu 461 mai mult față de raportarea de miercuri. Trebuie precizat că aceste teste nu au fost făcute doar pentru cazurile noi, ci au fost retestați și gălățenii deja declarați vindecați, cei care urmează să fie declarați vindecați, dar și cei reconfirmați cu virusul Covid-19.

Citit 2053 ori Ultima modificare Vineri, 11 Septembrie 2020 13:22

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro