Numărul infectărilor cu noul coronavirus scade în judeţul Galaţi de la o săptămână la alta

Numărul infectărilor cu noul coronavirus scade în judeţul Galaţi de la o săptămână la alta
Și numărul deceselor a scăzut în ultima săptămână
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

În acest weekend, alți 38 de gălățeni (20 - sâmbătă și 18 - duminică) au fost confirmați ca fiind infectați cu SARS-COV-2, ceea ce face ca numărul total al îmbolnăvirilor din județul Galați să ajungă la 3.600. Din fericire, numărul infectărilor din județul Galați scade de la o săptămână la alta, ceea ce arată că măsurile impuse de autorități au fost eficiente, dar și că din ce în ce mai mulți gălățeni au ales să le respecte.

În ultimele 48 de ore, au fost confirmate 38 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. Asta înseamnă că, în ultimele șapte zile, 156 de gălățeni s-au infectat cu temutul virus. Partea bună este că această cifră este mult mai mică față de săptămâna precedentă, când au fost înbregistrate 193 de infectări. Trebuie precizat că, în ultima lună, numărul infectărilor a scăzut de la o săptămână la alta. Conform datelor oficiale, în perioada 17-23 august au fost raportate 232 de infecătări, iar în săptămâna 24-30 august au fost 209 noi cazuri. Așadar, cifrele arată că măsurile impuse de autorități pentru limitarea răspândirii coronavirusului s-au dovedit bune, dar și faptul că din ce în ce mai mulți gălățeni au ales să respecte aceste reguli. De asemenea, scăderea numărului de infectări poate fi justificată și prin faptul că gălățenii au renunțat la deplasările în zone grav afectate de coronavirus.

Numărul de teste efectuate nu poate fi luat în calcul, atunci când vorbim de scăderea numărului de infectări. Și asta pentru că numărul testelor efectuate săptămânal este aproximativ constant. Spre exemplu, în ultimele șapte zile au fost efectuate 2.141 de teste, cu doar șase mai puține decât în săptămâna precedentă.

O scădere se poate observa și atunci când vorbim despre numărul gălățenilor care s-au vindecat de coronavirus. Astfel, în ultimele șapte zile au fost declarați vindecați 209 gălățeni, în săptămâna 31 august - 6 septembrie au obținut două teste negative 217 persoane, în perioada 24-30 august au fost declarați vindecați 278 de pacienți, iar în perioada 17-23 august au reușit să învingă virusul 345 de persoane. Conform datelor oficiale de la Direcția de Sănătate Publică (DSP), de la începutul pandemiei și până acum, din cei 3.600 de gălățeni infectați, 3.110 au fost declarați vindecați.

Și numărul deceselor a scăzut în ultimele șapte zile, fiind raportate doar două. Asta după ce în săptămâna anterioară au fost raportate zece decese. Cele două decese au fost raportate la începutul săptămânii, în zilele următoare numărul persoanelor care și-au pierdut viața din cauza coronavirusului rămânând neschimbat, respectiv 167.

Din păcate, în secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean sunt în continuare șase persoane internate, fiind vorba despre pacienți infectați cu coronavirus care au forme grave, având nevoie de suport respirator. Numărul celor internați în terapie intensivă a rămas constant în ultimele zile.

Așadar, datele de la Direcția de Sănătate Publică arată că, în prezent, 323 de gălățeni sunt purtători activi ai virusului.

Mai puțini izolați și carantinați

DSP a reluat, după intrarea în vigoare a Legii Carantinei, monitorizarea persoanelor care trebuie să stea în izolare și în carantină. Astfel, conform datelor oficiale, 1.389 de gălățeni au fost obligați să stea, timp de 14 zile, în izolare la domiciliu. Alți 2.050 de gălățeni au fost în carantină, tot pentru 14 zile. Conform datelor DSP, numărul gălățenilor aflați în izolare a crescut cu 26 sâmbătă, dar a scăzut duminică cu 51, astfel că în izolare la domiciliu sunt în prezent 96 de persoane. A scăzut, în ultimele 48 de ore, și numărul celor aflați în carantină. Așadar, numărul gălățenilor care mai sunt în carantină este de 423, cu 40 - nouă sâmbătă și 31 duminică - mai puțin față de raportarea de vineri.

De asemenea, datele oficiale arată că, de la începutul pandemiei și până în prezent, la nivelul județului Galați, au fost efectuate 32.648 de teste pentru depistarea coronavirusului, cu 549 - 303 raportate sâmbătăt și 246 raportate duminică - mai mult față de raportarea de vineri.

Conform datelor oficiale de la Direcția de Sănătate Publică Galați, la finalul lunii august, rata de infectare în municipiul Galați era de 0,84 la mia de locuitori, iar cea din județ era de 0,65 la mia de locuitori. La două săptămâni distanță, datele oficiale arată că rata de infectare din municipiu a scăzut la 0,70, iar cea din județ la 0,52.

Citit 4725 ori Ultima modificare Marți, 15 Septembrie 2020 09:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.