78 de gălățeni, vindecați de coronavirus, în ultimele 24 de ore
Foto: Marian Calestru

78 de gălățeni, vindecați de coronavirus, în ultimele 24 de ore
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În urma testelor făcute în decurs de 24 de ore în județul Galați, numărul persoanelor confirmate pozitiv a rămas aproximativ egal cu cel raportat în prima zi a săptămânii. 60 de gălățeni au intrat în rândul pacienților cu COVID-19, unul deja purtător al virusului a decedat, iar alți 78 au fost declarați oficial vindecați.

Conform cifrelor raportate de oficialități referitor la dinamica infectărilor cu Sars-Cov 2 în Galați, putem trage concluzia că județul se păstrează pe o linie constantă, spre deosebire de alte regiuni, unde creșterea alarmantă a determinat includerea a numeroase orașe mari în "zona roșie". Dacă la Galați au fost raportat luni, 19 octombrie, 58 de noi infectări determinate la prima testare fie în baza analizei de caz, fie la cerere, marți, 20 octombrie, Direcția de Sănătate Publică a anunțat 60 de noi cazuri, iar 16 pacienți au fost retestați pozitiv, conform Grupului de Comunicare Strategică. Spre deosebire de weekend, când nu a fost raportat niciun deces pe fondul infectării cu noul coronavirus, prima zi a săptămânii a venit cu încă un deces în rândul pacienților care au suferit complicații. Vestea bună vine însă din rândul pacienților vindecați, numărul acestora fiind de peste două ori mai mare decât în prima zi a săptămânii. Marți, 20 octombrie, erau declarați vindecați 78 de gălățeni, față de cei 34 declarați luni, 19 octombrie. De la începutul pandemiei, în județul Galați au fost efectuate 45.049 de teste, fiind confirmate pozitiv 5.471 de persoane. Dintre acestea, 4.403 au fost declarate vindecate. În schimb, 191 de bolnavi, majoritatea cu comorbidități care au dus la apariția de complicații, au pierdut lupta cu virusul.

Evitarea contactelor cu alte persoane a celor care știu că au un risc oricât de mic de a fi infectați este o măsură care poate frâna mult apariția numărului de noi cazuri. În județul Galați, 831 de persoane figurau marți, 20 octombrie, în evidențele DSP, ca fiind în carantină la domiciliu, cifră în creștere față de ziua de luni, când numărul gălățenilor în această situație era de 759. Același trend ascendent îl are și numărul celor aflați în izolare instituționalizată, care a crescut de la 288 la 304. A scăzut în schimb numărul gălățenilor în izolare la domiciliu, de la 77, la 61.

Citit 1869 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Octombrie 2020 23:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.