”Profesorii și învățătorii trebuie vaccinați anti-COVID cu prioritate”

”Profesorii și învățătorii trebuie vaccinați anti-COVID cu prioritate”
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

UNICEF a cerut ca profesorii și învățătorii să aibă prioritate la administrarea vaccinurilor împotriva COVID-19, pentru ca procesul de învăţământ să se poate desfăşura cu prezenţă fizică, iar şcolile să rămână deschise, relatează EFE, transmite Agerpres.

Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite a cerut, într-un comunicat, ca această colectivitate să fie vaccinată imediat după personalul sanitar din prima linie şi după categoriile de risc, cele două grupuri care vor fi primele vaccinate în majoritatea ţărilor.

„Pandemia de COVID-19 a făcut ravagii în educaţia copiilor din întreaga lume. Vaccinarea profesorilor este un pas cheie”, a declarat directoarea executivă a UNICEF, Henrietta Fore.

”Cu cât vor petrece mai mult timp copiii în afara şcolii, cu atât este mai probabil ca mulți dintre ei să nu se mai întoarcă niciodată la şcoală şi va fi mai dificil pentru părinţii lor să revină la locurile de muncă”, a insistat ea.

UNICEF a reamintit că în cele mai grele momente, pandemia a determinat închiderea şcolilor la care învaţă aproape 90 la sută dintre elevii din întreaga lume, o cifră care de atunci s-a redus.

Cu toate acestea, închiderea şcolilor continuă în multe locuri ale lumii, deşi - potrivit UNICEF - „există tot mai multe dovezi că şcolile nu sunt un factor important de transmitere comunitară”.

Citit 1855 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Decembrie 2020 18:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.