PANDEMIE COVID-19. Record de decese, în judeţul Galați, pe fondul relaxării
Foto: Marian Calestru

PANDEMIE COVID-19. Record de decese, în judeţul Galați, pe fondul relaxării
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

După o perioadă relativ lungă în care numărul maxim al deceselor înregistrate la Galați în rândul pacienților cu forme grave de COVID-19 nu a depășit pragul de 3-4 zilnic, iar numărul infectărilor a scăzut, determinând adoptarea măsurilor de relaxare socială, marți, 23 februarie, a fost raportat un record nedorit: nouă persoane infectate cu noul coronavirus și-au pierdut viața în decurs de numai 24 de ore, ceea ce face că numărul total al deceselor înregistrate în Galați de la debutul pandemiei să ajungă la 568.

Potrivit datelor centralizate marți de Prefectura Galaţi privind evoluţia cazurilor de infectare cu COVID-19, dintre cei 478 de pacienţi testaţi într-un interval de 24 de ore, 66 au fost declaraţi purtători ai virusului, numărul total al celor infectaţi ajungând astfel la 20.031. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 17 persoane din judeţul Galaţi au fost reconfirmate.

Tot marți, 68 de pacienţi au primit vestea bună a unor teste negative, care i-au făcut automat vindecaţi şi le-au permis externarea din spitale. În total, 18.933 dintre persoanele depistate pozitiv şi internate în unităţile spitaliceşti din judeţ au fost declarate vindecate.

Marți, 23 februarie, conform datelor furnizate de Prefectura Galaţi, se aflau în carantină la domiciliu 1.474 de persoane, în timp ce 327 erau în izolare la domiciliu, iar alte 203, în izolare instituţionalizată.

De la începutul pandemiei, în Galaţi au fost efectuate 95.540 de teste.

Citit 3386 ori Ultima modificare Vineri, 26 Februarie 2021 00:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.