Aparat performant pentru investigații și imagistică, la Spitalul „Sf. Ioan”

Aparat performant pentru investigații și imagistică, la Spitalul „Sf. Ioan”
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Achiziția unui aparat performant pentru investigații și imagistică la Spitalul pentru Copii "Sf. Ioan" Galați a fost lansată ieri la licitaţie de Primărie. Valoarea estimată a contractului este de 1.358.284 de lei fără TVA, iar ofertele sunt așteptate până pe 12 aprilie.

Achiziția face parte din proiectul cu fonduri europene derulat de către Primărie pentru reabilitarea, modernizare, extinderea și dotarea compartimentului pentru primiri urgențe a unității medicale. Licitaţia vizează achiziția unei instalații RX cu două posturi de grafie și doi detectori (unul dintre cele mai performante aparate care folosesc raze X în sistem digital), ce va permite investigații la nivelul întregului schelet, investigații ale aparatelor respirator, gastrointestinal, cardiovascular și urogenital, precum și reducerea dozei de radiații cu aproape 90 la sută, pentru protecția pacientului și a medicului.

Reamintim că proiectul "Reabilitare, modernizare, extindere și dotare Compartiment Primiri Urgențe - Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii" se ridică la 10,9 milioane de lei, din care 6,8 milioane de lei sunt fonduri nerambursabile, iar 4,1 milioane de lei sunt fonduri de la bugetul local.

În cadrul proiectului se construiește un corp nou de clădire în regim S+P+E. Parterul va fi conectat cu cel existent și astfel se va extinde compartimentul de primiri urgențe. Vor fi reabilitate aleile de acces, trotuarele și parcările adiacente. Vor fi extinse și modernizate instalațiile electrice, sanitare, termice, de climatizare și ventilație.

Citit 1309 ori Ultima modificare Vineri, 12 Martie 2021 12:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.