Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
1 comentariu

O nouă tranșă de vaccinuri anti-COVID a ajuns miercuri, 14 aprilie, de la Constanța la Galați. Este vorba despre aproape 4.000 de doze de ser produs de Pfizer, Moderna și AstraZeneca, care vor fi folosite în special pentru rapel. În continuare, mii de gălățeni se află pe listele de așteptare pentru vaccinarea împotriva COVID-19.
”Ultima tranșă constă în 2.562 de doze de vaccin produs de Pfizer, în 900 de doze de ser produs de Moderna și în 450 de doze de vaccin AstraZeneca”, a precizat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați.
Datele de pe platforma vaccin.live arătau că, miercuri, în județul Galați, erau disponibile pentru vaccinarea cu AstraZeneca în jur de 700 de locuri, în trei centre: în municipiul Galați, la Baza Sportivă Siderurgistul (193 de locuri), la Târgu Bujor, la Casa de Cultură (273 de locuri), și la Tecuci, la Oficiul Prefectural (237 de locuri). În restul centrelor, timpul de așteptare estimat până la vaccinare variază între 13 și 48 de zile.
Potrivit platformei oficiale vaccinare-covid.gov.ro, la ora redactării acestui material, 10.636 de persoane din județul Galați se aflau pe listele de așteptare pentru vaccinarea împotriva COVID-19. Cei mai mulți gălățeni, peste 10.000, vor să fie imunizați cu serul produs de Pfizer.
De săptămâna viitoare, și în județul nostru va funcționa un centru mobil de vaccinare, a anunțat Ministerul Apărării Naționale (MApN). În total, 20 astfel de centre vor fi organizate pe plan național, iar principalul lor scop va fi să ajungă în zonele izolate sau greu accesibile, în special în mediul rural.

Citit 714 ori Ultima modificare Joi, 22 Aprilie 2021 01:02

1 comentariu

  • postat de Elena Vineri, 16 Aprilie 2021 23:11 89.136.0.*** Link la comentariu
    1
    1

    4000 de doze la 10.000 de asteptatori, si la peste 100.000 de greu deplasabili din localitatile judetului, ne arata incompetenta si lipsa de implicare a autoritatilor, prefectului, dsp, medicilor de familie din rural dar si din zona militara, care promiteau centre mobile. Eu am studiat pe grupurile sociale din localitatile judetului. Oamenii vor sa se vaccineze, desi unii sunt nehotarati datorita zvonurilor. Tinerii se plang ca nu-i pot transporta la centrele organizate la Tecuci, Galati, Liesti si alte localitati alese de grupurile de interese din CJ, unde localnicii nu vor vaccin, dar un consilier a avut influenta. Trimiteti medici cu autospeciale zilnic in localitati, daca nu sunteti capabili sa planificati. Platforma este vax. Ajuta pe cei ce doresc boicotul vaccinarii demoralizand oamenii si apartinatorii. Sa astept 38 de zile la lista de asteptare, mai bine merg in strainatate si ma vaccinez si eu si bunicii si parintii. Sa traiasca domnii fotea si cine o mai fi perfect! Probabil vaccinati si ei si neamurile educate!

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.