Seminţele care protejează inima

Seminţele care protejează inima
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Fie că le adaugi în cerealele de dimineaţă, le mănânci cu salate, pe pâine sau simple, seminţele de floarea-soarelui îţi pot face ziua mai bună. În ciuda dimensiunii lor, acestea sunt bogate în vitamine şi minerale, uleiuri esenţiale şi antioxidanţi. În primul rând, îţi protejează inima.

Seminţele de floarea-soarelui sunt bogate în vitamina E, un antioxidant cu rol în eliminarea grăsimilor nesănătoase. Vitamina E neutralizează radicalii liberi şi curăţă pereţii arterelor. Dacă le mănânci săptămânal, poţi scădea riscul de apariţie a insuficienţei cardiace şi a infarctului de miocard. Doar un sfert de cană de seminţe de floarea-soarelui pe zi ţine departe problemele inimii, susţin medicii.

În al doilea rând, aceste mici seminţe nu îngăduie colesterolului "rău" să se lipească de pereţii arterelor tale şi îţi păstrează inima sănătoasă. Bogate în acid linoleic, s-a demonstrat ştiinţific faptul că seminţele de floarea-soarelui pot să scadă cu 50 la sută nivelul colesterolului "rău" şi să crească cantitatea de grăsimi sănătoase din organism. De aceea, dacă nu îţi place să le mănânci ca atare, adaugă-le în salatele tale preferate.

Citit 1691 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 Iunie 2021 23:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.