COVID-19. Sute de verificați, puțini confirmați
Foto: Marian Calestru

COVID-19. Sute de verificați, puțini confirmați
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Dintre cei aproape 800 de gălățeni testați în weekend pentru COVID-19, doar trei persoane au fost confirmare ca purtătoare ale virusului. Niciun bolnav nu a mai decedat pe fondul infectării cu COVID-19, conform raportărilor de sfârșit de săptămână, Galațiul venind din urmă cu patru decese, raportate cu întârziere de Direcția de Sănătate Publică.

Galațiul a încheiat săptămâna cu o rată foarte mică de pozitivare. Un gălățean din 261 testați a avut rezultat care a confirmat existența infectării cu noul coronavirus. Potrivit datelor centralizate de Prefectura Galaţi privind evoluţia cazurilor de infectare cu COVID-19, dintre cei 785 de pacienţi testaţi într-un interval de 48 de ore, doar trei au fost declaraţi purtători ai noului coronavirus. Toate cazurile pozitive au fost raportate duminică, 27 iunie, totalul celor infectaţi ajungând astfel la 27.626. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, trei persoane au fost reconfirmate.

Din fericire, niciun bolnav nu a mai pierdut lupta cu virusul în weekendul trecut, însă numărul victimelor COVID-19 din Galați a sărit la 949, după ce, la Ministerul Sănătății, au fost raportate încă patru decese survenite anterior, dar comunicate abia în weekend de Direcția de Sănătate Publică Galați.

Tot în cursul weekendului, doi pacienţi au primit vestea bună a unor teste negative, care i-au făcut automat vindecaţi şi le-au permis externarea din spitale. Dintre aceştia, unul a fost confirmat "negativ" duminică, 27 iunie. În total, 27.647 dintre persoanele depistate pozitiv şi internate în unităţile spitaliceşti din judeţ au fost declarate vindecate.

Duminică, 27 iunie, conform datelor furnizate de Prefectura Galaţi, se mai aflau în carantină la domiciliu 441 de persoane, două erau în izolare la domiciliu, iar alte 19, în izolare instituţionalizată.

De la începutul pandemiei, în Galaţi au fost efectuate 159.101 teste.

Citit 1338 ori Ultima modificare Vineri, 02 Iulie 2021 01:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.