Spitalul din Tecuci, depășit de numărul mare de pacienți infectați cu COVID-19

Spitalul din Tecuci, depășit de numărul mare de pacienți infectați cu COVID-19
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Municipiul Tecuci se află printre localitățile gălățene cele mai afectate de noul val al pandemiei de COVID-19. Miercuri, incidența era aici de 4,75 la mia de locuitori, după ce 227 de cazuri au fost diagnosticate doar în ultimele două săptămâni. În consecință, Spitalul din Tecuci deja nu mai poate face față numărului mare de pacienți care necesită internare, totul în timp ce situația epidemiologică continuă să se agraveze, de la o zi la alta.

După un an și jumătate de criză sanitară, valul al patrulea al pandemiei de COVID-19 pare să fi luat județul Galați tot pe nepregătite. Cu toate că numărul de noi îmbolnăviri este așteptat să crească în următoarele săptămâni, spitalele gălățene par deja depășite de valul de pacienți cu forme medii și grave de boală. Cu mici excepții, de peste două săptămâni, în ciuda suplimentării numărului de paturi, județul Galați nu mai are locuri libere la ATI-COVID pentru adulți. Acum, și secțiile COVID pentru pacienții cu forme de o gravitate medie a bolii sunt deja pline.

La Spitalul din Tecuci, doar în luna septembrie au fost internați aproape 110 bolnavi cu COVID-19. Lor li se adaugă pacienții aflați în stare critică, care au avut nevoie de transfer urgent la Galați sau la București, în secțiile de Terapie Intensivă.

Pacienții infectați, în așteptare

”50 dintre cele 265 de paturi de care dispune spitalul sunt destinate pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2. 42 de paturi sunt pentru adulți, iar două pentru copii. Pe parcursul lunii septembrie, am avut 107 pacienți cu COVID-19 externați, dintre care 13 decedați. Fiecare bolnav infectat a petrecut în spital, în medie, 7,5 zile. În prezent (joi – n.red.), toate cele 42 de paturi pentru bolnavii adulți sunt ocupate. Miercuri, s-au eliberat două paturi, dar au fost rapid ocupate de pacienți aflați în așteptare. Tot miercuri, cinci pacienți aflați în stare critică au fost transferați la Spitalul Județean din Galați. Joi, patru pacienți care ar avea nevoie de internare se află încă în așteptare, deoarece toate paturile sunt ocupate”, a explicat doctorul Constantin Dinu, managerul Spitalului ”Anton Cincu” din Tecuci.

Situația este una critică, deoarece vorbim despre singurul spital din zona de nord-vest a județului Galați. Lucrurile sunt agravate și mai mult de faptul că numărul celor vaccinați este mult prea mic pentru a putea vorbi de o protecție de masă. Astfel, este de așteptat ca numărul cazurilor grave de boală, provenite în special din rândul nevaccinaților, să crească simțitor, în următoarele săptămâni, deși sistemul medical gălățean pare că și-a atins deja limitele.

Citit 2652 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Octombrie 2021 02:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.