Mobilizare pentru vaccinarea anti-COVID în mediul rural

Mobilizare pentru vaccinarea anti-COVID în mediul rural
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Consiliul Județean (CJ) Galați și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Ioan” vor organiza o caravană de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în localitățile județului Galați. Conform unui comunicat de presă primit la redacție, CJ a alocat deja 12.000 de lei pentru a asigura costurile de transport.

“Vrem să-i sprijinim pe cei din mediul rural să se vaccineze. De aceea, împreună cu personalul medical al Spitalului de Copii, organizăm o caravană de vaccinare în comunele din județ, în special în localitățile îndepărtate. Consiliul Județean va asigura toate costurile de transport, iar cei de la spital vor asigura ambulanța, personalul medical și materialele necesare pentru vaccinare. Mizăm foarte mult și pe sprijinul primarilor, astfel încât oamenii să fie bine informați despre această acțiune. Dacă va fi nevoie, vom suplimenta imediat sumele necesare. Le mulțumesc celor de la Spitalul de Copii și medicului Aurel Nechita pentru colaborare și-mi doresc ca această caravană să fie un succes, iar cât mai mulți gălățeni să se vaccineze”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Pe listă, deocamdată, se află 17 comune

La rândul său, prof. dr. Aurel Nechita a oferit detaliile necesare. „Acțiunea este desfășurată de Centrul de Recuperare (unde funcționează și un centru de vaccinare anti-COVID – n.r.) din cadrul Spitalului de Copii Galați și va consta în trimiterea ambulanței pe care spitalul nostru a primit-o ca donație în localitățile respective. Începem chiar duminica aceasta (31 octombrie – n.r.) în comuna Vânători, unde vom merge atât în satul Vânători, cât și în sat Costi și la Odaia Manolache. Apoi, luni, vom merge la Scânteiești. Acțiunea de vaccinare va avea loc în ambulanță, care va avea trei compartimente separate: unul pentru anamneza persoanei, compartimentul pentru vaccinarea propriu-zisă și locul unde persoana va aștepta timp de 15 minute, pentru a ne asigura că nu apar reacții alergice. Personalul medical care va merge în teritoriu este compus dintr-un medic epidemiolog, un medic de la UPU, doi asistenți medicali și un registrator. Vom putea vaccina 150-200 de persoane pe zi. Pentru moment, pe lângă comunele deja menționate, vom mai merge și în altele, printre care: Fârțănești, Rădești, Bălăbănești, Smulți, Poiana, Brăhășești, Țepu, Munteni, Nămoloasa, Fundeni, Pechea, Piscu, Șendreni. În total, sunt deja 17 comune pe listă și sigur se vor mai adăuga și altele. Vaccinurile necesare ne sunt livrate de DSP Galați. Este vorba despre Pfizer și Johnson&Johnson. Din păcate, dacă nu ne vom vaccina, populația va muri pe capete”, a explicat inițiatorul caravanei de vaccinare, din partea Spitalului de Copii ”Sf. Ioan” Galați.

Într-o recentă discuție cu Emil Dragomir, primarul din Slobozia Conachi, acesta ne-a precizat că interesul oamenilor a crescut mult pentru vaccinare față de perioada din urmă. ”Dacă în vară nu existau mai mult de 20-30 de persoane interesate de imunizarea anti-COVID, acum am centralizat la nivelul primăriei peste o sută de oameni ce ar dori vaccinarea”, ne-a precizat Emil Dragomir, iar situația este, mai mult decât probabil, similară în mai toate comunele gălățene.

În acest moment, se lucrează la pregătirea caravanei, iar purtătorul de cuvânt al CJ Galați, Ionuț Negru, ne-a precizat că STS se va ocupa de ceea ce înseamnă conexiunile IT, inclusiv pentru eliberarea adeverințelor de imunizare pentru cei vaccinați.

Citit 2659 ori Ultima modificare Luni, 01 Noiembrie 2021 00:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.