De ce este bine să mănânci linte

De ce este bine să mănânci linte
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Lintea trebuie să facă parte din alimentaţia zilnică din mai multe motive, dar mai ales pentru beneficiile pe care le are asupra sănătăţii. Bogată în fier, fibre, minerale şi vitamine, lintea este potrivită şi pentru persoanele care ţin dietă ca să slăbească, deoarece este foarte săţioasă.

Îmbunătăţeşte sănătatea inimii

Lintea conţine o cantitate mică de grăsimi polinesaturate, care împiedică acumularea grăsimilor pe peretele arterelor. În plus, fibrele reduc absorbţia grăsimilor şi a colesterolului, prevenind astfel creşterea nivelului de colesterol.

Combate anemia

Lintea este şi o sursă importantă de fier, magneziu şi zinc. Acestea sunt minerale esenţiale, mai ales pentru persoanele care se confruntă cu anemia. Mineralele joacă un rol important în formarea celulelor roşii, ceea ce duce la combaterea anemiei. În plus, reduc sentimentul de oboseală şi îmbunătăţesc funcţia celulară.

Previne constipaţia

Înainte de toate, însă, lintea are beneficii remarcabile asupra digestiei. Fibrele prezente în linte îmbunătăţesc digestia, stimulează tranzitul intestinal şi elimină toxinele acumulate în organism, prevenind astfel constipaţia.

Citit 1583 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Decembrie 2021 01:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.