Al cincilea vaccin anti-COVID aprobat

Al cincilea vaccin anti-COVID aprobat
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Comisia Europeană a autorizat, luni, utilizarea în statele Uniunii Europene (UE) a vaccinului anti-Covid Novavax, după ce Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a dat undă verde administrării acestui ser, relatează AFP, preluată de adevarul.ro. Primele livrări sunt aşteptate în următoarele trei luni. Este al cincilea vaccin anti-COVID aprobat în UE.

Vaccinul pe bază de proteine de la Novavax s-a dovedit a fi eficient în proporţie de peste 90 la sută, inclusiv împotriva unor variante îngrijorătoare de coronavirus (nu însă şi împotriva variantei Omicron, care nu fusese depistată la momentul respectiv), într-un amplu test clinic american de fază avansată. Vaccinul Nuvaxovid se administrează într-un regim iniţial de două doze, la fel ca toate celelalte vaccinuri aprobate până acum în UE, cu excepţia celui dezvoltat de Johnson & Johnson.

Pe de altă parte, ultimele studii arată că vaccinarea cu o doză booster întreagă de vaccin anti-COVID Moderna - şi nu cu o jumătate de doză, aşa cum se procedează în prezent - creşte şi mai mult eficienţa acestui vaccin împotriva variantei Omicron a SARS-CoV-2, a anunţat compania farmaceutică americană.

Citit 1604 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.