Bani europeni pentru două spitale din subordinea Consiliului Judeţean

Bani europeni pentru două spitale din subordinea Consiliului Judeţean
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Potrivit Consiliului Judeţean (CJ), la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Cuvioasa Parascheva” Galați și Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci se vor investi 29.641.195 de lei, fonduri europene, în cadrul axei de creștere a capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19. Nouă la sută din valoarea proiectului reprezintă sume recuperate pentru achiziții realizate de cele două unități medicale în perioada de pandemie, iar restul - bani europeni atrași pentru achiziționarea de aparatură medicală și diverse materiale sanitare.

“Am reușit să atragem peste 11,7 milioane de lei, bani europeni, pentru Spitalul Municipal din Tecuci, în condițiile în care această unitate medicală încă nu se află în administrarea Consiliului Județean, fiind nevoie de o hotărâre a guvernului pentru acest lucru. Este prima oară când pentru acest spital sunt atrase fonduri europene importante, ce vor fi investite în dotarea cu aparatură medicală modernă și materiale sanitare de protecție. Vorbim de achiziționarea a zeci de echipamente medicale, inclusiv a unui computer tomograf performant, a unei game variate de ecografe și a unui aparat mobil de radiologie. Mai mult, lucrăm deja la un alt proiect cu bani europeni pentru spitalul din Tecuci, cu o valoare de aproximativ 30 milioane de euro, astfel încât, în momentul în care această unitate medicală va intra oficial în administrarea Consiliului Județean, să putem depune proiectul pe noul buget al Uniunii Europene”, a declarat preşedintele CJ, Costel Fotea.

La Spitalul de Boli Infecțioase, suma se ridică la aproape 18 milioane de lei. Cea mai mare parte va fi investită în achiziționarea de noi echipamente medicale, inclusiv a unor dotări pentru viitoarea secție modulară de terapie intensivă pentru care CJ a depus deja, la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, un proiect de peste 10,6 milioane de lei. De asemenea, banii cheltuiți deja pentru achiziționarea de materiale de protecție în această perioadă de pandemie și pe care CJ a reuşit să-i deconteze din fonduri europene vor merge tot către investiții în echipamente medicale.

În acest moment, în cadrul acestui program care vizează creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19, sunt în analiză la ministerul de resort alte trei proiecte, pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei”, Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul de Pneumoftiziologie, în valoare totală de aproape 63 milioane de lei, urmând să fie depus încă un proiect pentru Spitalul de Pneumoftiziologie, cu o valoare de 8.695.461 de lei.

Citit 1830 ori Ultima modificare Joi, 30 Decembrie 2021 18:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.