Ceaiul de tei te scapă de migrene

Ceaiul de tei te scapă de migrene
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Au un parfum inconfundabil, dar nu numai pentru acest lucru trebuie să le apreciezi. Florile de tei sunt utilizate de mult timp în tratarea unor simptome sau probleme de sănătate, de la tuse la insomnie şi la dureri de cap, motiv pentru care nu trebuie să îţi lipsească din „trusa verde“ de acasă.

Întâlnit în parcuri, grădini sau la marginea drumurilor, teiul înfloreşte de la finalul lunii mai şi până în iulie. Folosite în scop terapeutic sunt florile, care emană un parfum plăcut şi persistent, valoarea lor medicinală fiind conferită, printre altele, de mucilagii (cu un efect emolient şi expectorant), taninuri, fitonutrienţi şi flavonoide. Pentru a beneficia de proprietăţile florilor de tei, culege-le imediat după înflorire, la una - două zile după ploaie, pe vreme însorită, după care le laşi să se usuce la umbră. Ceaiul din flori de tei uscate este utilizat din timpuri străvechi pentru ameliorarea simptomelor răcelii sau ale gripei, în tulburări de somn, precum şi hipertensiune, potrivit clicksanatate.ro.

Sedativ fără reţetă

Dacă nu poţi să adormi când mergi la culcare, mizează pe florile de tei, întrucât au acţiune uşor sedativă. Prepară o infuzie din 20 de grame de flori de tei la un litru de apă clocotită. Bea o cană după masa de seară şi una chiar înainte de culcare. Dacă preferi varianta la plic, prepari ceaiul astfel: pui unu – două plicuri în 250 de mililitri de apă clocotită şi laşi la infuzat cel mult zece minute. Remediul îţi face bine şi dacă eşti stresat/ă ori dacă te confrunţi cu anxietate sau cu nervozitate.

Leac util în migrene

Pentru că au efecte calmante, florile de tei sunt indicate pentru ameliorarea migrenelor. Le poţi folosi sub formă de decoct, pentru prepararea căruia ai nevoie de o lingură de plantă şi de 250 de mililitri de apă rece. Fierbe amestecul 15 minute, filtrează şi bea câte două-trei căni de decoct pe zi, timp de o săptămână. Tot în scop calmant, mai poţi lua şi capsule care conţin tei. Se iau trei pe zi, după mesele principale, până la dispariţia durerilor de cap.

Citit 1029 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 Februarie 2022 23:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.