Vaccinuri pentru herpes, zona zoster și cancer

Vaccinuri pentru herpes, zona zoster și cancer
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Compania Moderna a anunțat că are în dezvoltare trei noi vaccinuri pe bază de ARN mesager care țintesc virusul herpes simplex, zona zoster și cancerul, scrie newatlas.com. Deși, în prezent, este clar că tehnologia pe bază de ARN mesager reprezintă o opțiune sigură și eficientă pentru vaccinul împotriva COVID-19, experții din domeniul farmaceutic au vrut să afle ce altceva poate face aceeași tehnologie. Aceste trei noi vaccinuri se alătură celorlalte produse din portofoliul companiei Moderna, care țintesc HIV, gripa sezonieră, citomegalovirusul și virusul Epstein-Barr.

Cel mai important dintre vaccinurile recent anunțate este un vaccin cu ARNm împotriva virusului herpes simplex. Vaccinul candidat al companiei Moderna pe bază de ANRm va ținti HSV-2, virusul herpes simplex, care este cel mai frecvent sursa herpesului genital.

Un alt vaccin pe bază de ARNm este unul ce va fi dezvoltat pentru a ținti două antigene exprimate de unele tipuri de celule canceroase. Obiectivul unui vaccin ARNm pentru cancer ar fi să "pregătească" celulele imunitare ale organismului să detecteze celulele tumorale care exprimă aceste antigene specifice. Vaccinul ARNm pentru cancer va fi testat inițial pe cancerul de piele avansat sau metastatic și pe un tip de cancer de plămâni numit carcinom pulmonar cu celule non-mici.

Citit 1141 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Martie 2022 01:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.