În jumătate de an, centru de permanenţă medicală în Micro 20

În jumătate de an, centru de permanenţă medicală în Micro 20
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Dascon Global Construct SRL este firma cu care Primăria Galaţi a semnat contractul pentru amenajarea unui nou centru medical de permanență, într-un fost punct termic din cartierul Micro 20. Contractul are o valoare de 1.000.000 de lei fără TVA și o durată de şase luni, dintre care două luni pentru proiectare şi patru luni pentru execuție.

"Sunt prevăzute lucrări de compartimentare a punctului termic (SC 38), astfel încât să fie amenajate spații pentru sală de tratament, sală de așteptare, cabinete de consultație, cameră de gradă, punct de recoltare a probelor, grup sanitar și vestiar. De asemenea, se vor executa lucrări de reparații la fațadă, refacere a finisajelor interioare și exterioare, reabilitare a instalațiilor sanitare, iluminat, montare a unei centrale de termice, relocare a conductei de apă rece din incinta punctului termic. Se va realiza și o rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități. Noul centru de permanență de pe strada Furnaliștilor va asigura asistența medicală primară și de urgență în afara programului cabinetelor medicilor de familie, în weekend și în zilele cu sărbători legale", transmite Primăria Galaţi.

Administraţia locală a înființat până acum două centre medicale de permanență: Centrul de permanență Nr. 1, situat pe Drumul Viilor nr. 14, bloc J4, parter, care funcționează din 18 septembrie 2017, și Centrul de permanență Nr. 2 "Sfântul Luca", situat în cartierul Mazepa II, strada Ovidiu nr. 10-12 (Parohia "Sfinții Trei Ierarhi"), care este funcțional din 17 septembrie 2020. Până acum, afirmă municipalitatea, celor două centre le-au trecut pragul peste 40.000 de gălăţeni.

Citit 2784 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Martie 2022 01:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.