Vitamine pentru o piele sănătoasă

Vitamine pentru o piele sănătoasă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cele mai multe persoane cumpără produse cosmetice pentru îngrijirea pielii. Astfel de produse nu îşi fac însă mereu efectul, aşa cum ar fi de aşteptat. Acest lucru se întâmplă deoarece pielea are nevoie şi de substanţe nutritive pentru a-şi putea menţine aspectul plăcut şi sănătos. Elementele nutritive esențiale de care are nevoie pielea noastră sunt vitaminele. Şi pentru că există atât de multe tipuri de vitamine, este dificil să ştim care-i lipseşte cel mai mult pielii.

Însă, în funcţie de tipul de piele pe care-l ai, sau de problemele dermatologice, putem decide ce vitamină să includem în rutina de îngrijire. Vitaminele cele mai importante în îngrijirea pielii sunt: vitamina A pe care o putem lua din unt, morcovi şi lapte. Aceasta încetineşte procesul de îmbătrânire. Vitamina C, din papaia, kiwi, roşii şi citrice, stimulează producţia de colagen. Vitamina E, care se găseşte în avocado, migdale, ulei de măsline, seminţe de susan şi papaia.

Biotina sau vitamina B7 tratează problemele de piele şi poate fi găsită în avocado, ouă, banane, seminţe de floarea-soarelui şi afine. În plus, biotina îmbunătățește sănătatea părului şi a unghiilor. Acidul folic este şi el benefic, fiind o vitamină solubilă ce elimină toxinele din organism şi previne acneea. Prin includerea acidului folic în rutina de îngrijire a pielii este hrănită şi îmbunătăţită textura tegumentului. Acidul folic poate fi luat din avocado, portocale, grepfrut.

Citit 2487 ori Ultima modificare Duminică, 14 August 2022 08:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.