Peste zece gălățeni au primit rezultat pozitiv la testul de coronavirus

Peste zece gălățeni au primit rezultat pozitiv la testul de coronavirus
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După o zi în care statisticile sanitare au bifat ”zero” în dreptul noilor cazuri de infectări din Galați, dar și al deceselor în rândul persoanelor infectate cu noul coronavirus, marți, 1 noiembrie, s-a înregistrat un plus la ambele categorii, dublat de o creștere a noilor cazuri de teste pozitive la nivel național. 

Cea mai recentă raportare întocmită pe un interval de 24 de ore referitoare la incidența cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 (COVID-19) arată că, în județul nostru, numărul de infectări cu noul coronavirus a ajuns la 72.080, marți, 1 noiembrie, odată cu raportarea a 13 noi cazuri de infectare. 

Numărul pacienților internați a rămas același. Din totalul bolnavilor gălățeni raportați în ultima perioadă, 15 sunt internați în spitale. Niciun minor infectat nu mai este internat în spital, și niciun gălățean nu mai este în stare atât de gravă cât să aibă nevoie de îngrijire la Terapie Intensivă. 

Și la nivel național, în ultimele 24 de ore, a fost înregistrată o creștere a numărului de noi cazuri, până la  659 de persoane infectate, cu 318 mai multe față de ziua anterioară. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 55 de persoane au fost reconfirmate.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 era marți de  739, cu 57 mai puține față de ziua anterioară. De asemenea, la Terapie Intensivă (ATI) sunt internate 96 persoane, cu opt mai puține decât în intervalul precedent. Dintre cei 96 de pacienți internați la ATI, 86 sunt nevaccinați. Până marți, 1 noiembrie,  67.195 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat la nivel național. În intervalul 31 octombrie (ora 10,00) - 1 noiembrie (ora 10,00), au fost raportate de către INSP nouă decese (patru bărbați și cinci femei), un deces fiind raportat anterior intervalului de referință. Dintre cele nouă decese, trei au fost înregistrate la categoria de vârstă 70-79 de ani și șase la categoria de vârstă de peste 80 de ani.

Citit 1030 ori Ultima modificare Marți, 01 Noiembrie 2022 15:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.