Pericolul ascuns din carnea procesată

Pericolul ascuns din carnea procesată
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Pentru persoanele care obişnuiesc să mănânce în mod regulat dulciuri, alimente prăjite şi carne procesată, veştile nu sunt tocmai bune. Aparatul cardiovascular are de suferit, mai ales în cazul exceselor. De aceea, ar fi indicat, spun specialiştii, să le evităm. Carnea procesată, spre exemplu, este bogată în grăsimi saturate şi chiar şi carnea cu mai puţine grăsimi conţine cantităţi mari de sare. De exemplu, şase felii subţiri de mezel conţin jumătate din cantitatea zilnică recomandată de sodiu, potrivit American Heart Association.

"Cei mai mulţi oameni ar trebui să urmeze o dietă fără prea multă sare, pentru că sodiul duce la creşterea tensiunii arteriale", spune dr. Laxmi Mehta, directorul Programului pentru sănătatea cardiovasculară a femeilor la Ohio State University Wexner Medical Center.

De asemenea, mai multe studii au corelat consumul de prăjeli cu bolile de inimă. Metodele convenţionale de prăjire duc la formarea unor grăsimi care cresc colesterolul rău. "Totuşi, dacă prăjeşti pentru scurt timp acasă legume cu ulei de măsline şi de cocos, nu este nicio problemă", spune dr. Regina Druz, profesor de cardiologie asociat la Universitatea Hofstra (SUA).

Citit 1899 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Decembrie 2022 16:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.