Celebrul musical „My Fair Lady”, la Teatrul „Nae Leonard”

Celebrul musical „My Fair Lady”, la Teatrul „Nae Leonard”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Duminică, 26 martie, de la ora 18,30, Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” vă invită la ”My Fair Lady”, unul dintre cele mai cunoscute musicaluri din toate timpurile. De la prima sa punere în scenă, pe Broadway, în anul 1956, ”My Fair Lady” a continuat să cucerească generații întregi de spectatori, fiind denumit de critici „musicalul perfect” și câștigând, de-a lungul timpului, numeroase premii.

Libretul lucrării, realizat de Alan Jay Lerner, este scris după capodopera literaturii dramatice „Pygmalion” de George Bernard Shaw, ilustrând mitul artistului îndrăgostit de opera sa. Melodiile cuceritoare ale acestei partituri poartă semnătura compozitorului Frederick Loewe, cel care a realizat numeroase spectacole muzicale pe Broadway. Povestea musicalului a captat și atenția industriei cinematografice, realizându-se, în anul 1964, un film cu același titlu, în care rolul principal a fost interpretat de celebra actriță Audrey Hepburn.

”My Fair Lady” ne învață în cel mai jovial și mai plăcut mod posibil că, indiferent de rolul pe care îl jucăm, de transformările prin care trecem, trebuie să avem puterea de a redeveni noi înșine.

”Montarea acestui musical pe scena Teatrului «Nae Leonard» propune o versiune dinamică, un spectacol unitar, plin de culoare, în regia lui Teodor Niță, scenografia fiind semnată de Andreea Săndulescu, avându-l la pupitrul dirijoral pe maestrul Eugen Dan Drăgoi. Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” îi invită pe iubitorii muzicii la o călătorie aparte, prin reprezentația de duminică”, se arată într-un material de presă al teatrului.

Citit 5447 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Martie 2023 14:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.