S-a dat startul unui nou examen de rezidențiat

S-a dat startul unui nou examen de rezidențiat
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministerul Sănătății a anunțat începerea înscrierilor pentru o sesiune a examenului de rezidențiat promisă de autoritățile sanitare încă din noiembrie 2022. De miercuri, 29 martie 2023, până pe 12 aprilie, absolvenții facultăților de Medicină din țară își pot depune dosarele pentru participarea la concurs.

Bătălia se va da pe mai multe specializări rămase neocupate după sesiunea din noiembrie anul trecut. Astfel, la Medicină generală sunt neocupate 628 de locuri și posturi, din cele 4.734 scoase la concurs, în timp ce la Medicină dentară și Farmacie au fost ocupate toate locurile în noiembrie 2022.

"Înscrierile pentru concurs se fac prin direcţiile de sănătate publică județene Arad, Bihor, Brașov, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Iași, Mureș, Sibiu, Timiș sau cea a municipiului București, respectiv, prin ministerele cu reţea sanitară proprie. Listele cu candidaţii admişi în concurs se afişează pe site-ul rezidentiat.ms.ro, pe data de 24 aprilie 2023, conform metodologiei publicate luni, 27 martie, în Monitorul Oficial", se precizează în comunicat.

Conform datelor publicate de Ministerul Sănătății, concursul va dura patru ore, timp în care fiecare candidat medic va trebui să rezolve teste de tip grilă cu 200 de întrebări. Ulterior, alegerea unui loc sau post va fi condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim.

Citit 2071 ori Ultima modificare Vineri, 31 Martie 2023 05:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.