DSP Galați tărăgănează soarta Policlinicii cu Plată

DSP Galați tărăgănează soarta Policlinicii cu Plată
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Soarta Policlinicii cu Plată din Galați, ameninţată cu închiderea începând cu data de 1 octombrie, a ajuns un adevărat măr al discordiei pentru mai multe instituții din oraș. Trebuie spus că 29 septembrie a fost ultima zi în care unitatea medicală a funcționat.

În urmă cu câteva zile, cadrele medicale care lucrează în policlinica de pe strada Domnească au fost invitate de reprezentanții Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galați la o întâlnire, pentru adoptarea unei decizii finale. "Vă invităm la sediul nostru, pentru adoptarea deciziei finale", se arată în comunicatul semnat de directoarea DSP Galați, Monica Dănăilă.

În ultimul moment, însă, conducerea DSP a amânat această întâlnire, reprogramând-o pentru luni, 2 octombrie. Se pare că DSP are de luat o decizie grea, deși ordinul de a închide policlinica este semnat chiar de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Primăria Galați susţine că o rezolvare a problemei celor şase cabinete medicale de la Policlinica cu Plată ar fi relocarea acestora în alte spații, care însă trebuie câştigate la licitaţie și preluate în concesiune de cadrele medicale care activează la Policlinica cu Plată.

La rândul său, într-un răspuns la o petiţie a unui gălăţean, DSP Galaţi scrie că le-a propus medicilor din policlinică o serie de soluţii alternative, precizând şi faptul că în Galaţi funcţionează trei centre de permanenţă, unde pacienţii beneficiază de servicii medicale gratuite.

În acest timp, deputatul AUR de Galați Lilian Scripnic, după ce a depus memorii inclusiv către ministrul Sănătății, a organizat, vineri, de la ora 12.00, o acțiune de protest în fața instituţiei. Cu pancarte pe care își scriseseră nemulțumirea, membrii partidului, alături de cinci angajate ale policlinicii, și-au strigat oful în stradă, sperând că mesajul lor va ajunge, în ultimul ceas, la Primăria Galați și DSP Galați, singurele instituţii care ar mai putea găsi o soluție favorabilă în al 12-lea ceas.

"Policlinica cu Plată din Galați, unitate medicală cu o tradiție de mai bine de două decenii, se dorește a fi închisă, începând cu 1 octombrie 2023. De-a lungul timpului, pacienții acestei policlinici au beneficiat de servicii medicale ale căror costuri sunt semnificativ mai mici decât în unități medicale similare.

Motivul invocat de către DSP Galați, o datorie de câteva mii de lei, nu reflectă realitatea din teren şi a fost folosit pentru a cere Ministerului Sănătății aviz de desființare a policlinicii. Facem apel către opinia publică să pună presiune pe autoritățile responsabile, pentru a salva policlinica", este mesajul transmis de Lilian Scripnic, în timpul protestului.

Citit 4024 ori Ultima modificare Vineri, 29 Septembrie 2023 23:22

9 comentarii

  • postat de Conduraru Gabriela
    Marți, 17 Octombrie 2023 08:02
    86.34.187.***
    Poate se gaseste o cale de rezolvare,e vorba despre Medici cu multa experienta,oameni care AU INVATAT ,adevarati profesionisti,de ce sa-i duce-ti in alta parte,de ce?
    Asta e solutia?.Alta treaba nu aveti ,vi sa pus pata si gata.Are datorii ,eu nu cred ca nu are primaria acesti bani.Dar????
    0
    3
  • postat de Jecmăneală pe față
    Luni, 02 Octombrie 2023 13:14
    109.166.132.***
    Este clar, acțiunea nu are nimic cu sănătatea gălățenilor, un ,,boier,, local dorește clădirea cu ajutorul autorităților locale mânjite, chiar mituite, prin insistență acestora de a desființa Policlinica cu Plată, două fiind în România azi, Galați și Constanța.
    0
    24
  • postat de Stanex
    Duminică, 01 Octombrie 2023 20:08
    95.77.107.***
    In mod similar a actionat dsp cand a dispus administratiei pietelor sa blocheze pe cei care veneau din R Moldova si comercializau diverse produse, mai ales fructe eco in Piata din Calea Basarabiei. Dar aceeasi dsp tolereaza targurile unde se vinde peste, mici, si alte mancaruri gatite impropriu.
    1
    28
  • postat de marr
    Vineri, 29 Septembrie 2023 21:16
    86.124.201.***
    Daca au pus ochii pe Cladire/teren ...aia'i .
    Trag de timp ...sa apara alte subiecte/intamplari prin presa , sa iasa de sub Reflector , si Dupa ...Business as Usual .
    Daca are Rafila 'o treaba de facut' ...Galatiu' se Conformează-sa traiti !
    1
    33
  • postat de MIMI
    Vineri, 29 Septembrie 2023 19:29
    86.124.203.***
    Două instituții jalnice 1-DSP în care putorile de acolo îi invită la o întîlnire de discuții în loc să meargă EI la policlinică și 2-onorabilii de la primărie în frunte cu betonel Puchinel nu vor să facă nimic decît RELOCAREA cabinetelor!!! Sa pus ochii pe clădire cum a făcut B.Ciucă cu notariatul!
    2
    35
  • postat de Omu Păianghen
    Vineri, 29 Septembrie 2023 19:24
    5.13.176.***
    Cineva cu relații până acolo sus, la ministrul sănătății, are un mare interes ca policlinica să fie desființată sau cel puțin mutată din actuala locație.
    1
    30
  • postat de Adrian
    Vineri, 29 Septembrie 2023 19:07
    89.39.81.***
    Nu e nimic neclar vor cladirea si ii pot muta pe medici intr o maghernita pe la periferie...numai cei bogati cu influenta au loc in centru
    1
    29
  • postat de florin
    Vineri, 29 Septembrie 2023 18:45
    86.124.201.***
    Cum AUR este singurul partid care incearca sa rezolve problema anunt ca dacă o rezolva votez pe linie cu ei!Pesedeilor și peneleiilor le pute sa se implice!Mai importanta este cistigarea cladiriiUSR nu exista la Galați apropo!
    9
    19
  • postat de Tecucean
    Vineri, 29 Septembrie 2023 18:23
    5.14.89.***
    O pun de un restaurant, hotel, acolo
    2
    15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.