Noua secție de Pediatrie de la spitalul din Târgu Bujor, aproape gata

Noua secție de Pediatrie de la spitalul din Târgu Bujor, aproape gata
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Lucrările la noua secție de Pediatrie a Spitalului Orășenesc Târgu Bujor sunt gata în proporție de 90 la sută, informează Consiliul Județean (CJ) Galați. Noul corp spitalicesc a fost construit de la zero și este mult mai mare față de cel care există în prezent. Secția de Pediatrie va fi formată din saloane moderne, inclusiv cu paturi pentru părinți, spații de joacă și pentru activități școlare.

"Am creat un mediu prietenos cu copiii, în care să primească cele mai bune îngrijiri medicale. În cel mai scurt timp, vor ajunge și echipamentele medicale (ecograf, electrocardiograf, autoclavă pentru sterilizare, aparat de purificat aerul, defibrilator, monitor funcții vitale etc), precum și mobilierul (paturi, noptiere, dulapuri, mese, scaune, corturi de joacă). În acest moment, se lucrează la partea de ventilație și montare console oxigen medical", a declarat președintele CJ Galați, Costel Fotea.

Investiția la noua secție de Pediatrie a Spitalului Orășenesc Târgu Bujor este de aproximativ un milion de euro, fonduri europene atrase printr-un proiect realizat de Consiliul Județean Galați. Anual, aproximativ 1.200 de copii din Târgu Bujor și zonele limitrofe au nevoie de îngrijiri medicale în secția de pediatrie a spitalului.

Citit 2731 ori Ultima modificare Joi, 12 Octombrie 2023 12:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.